Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Rázott már meg a 230V? Milyen...

Rázott már meg a 230V? Milyen érzés?

Figyelt kérdés

Mennyi ideig tartott amíg rázott? Mit éreztél közben?

Hogy történt a "baleset", mit csináltál éppen?

Fájdalom volt vagy csak fura érzés? Ha volt fájdalom 1-10-ig hányas? Rosszabb mint egy fogtömés például?

Tudtál közben gondolkodni magadnál voltál hogy most téged az áram ráz, vagy az agyad is megkavarja?

Mit érezték a testedben? Hol lépett be az áram melyik pontodon és melyiken ki?

2018. febr. 1. 23:40
 1/10 A kérdező kommentje:
Felnőtt kori történéseket írjatok inkább, mert ami gyerekkorban történt arra már homályosan emlékeztek.
2018. febr. 1. 23:47
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

vagy egy tucatszor

kibírható, általában az ijedtség nagyobb

de azért fáj annyira, hogy eszembe se jusson direkt belenyúlni

mintha megcsípnének egy kombinált fogóval, és megtekernék, pluszban mintha odacsapnának egy péklapáttal vagy korbáccsal

ösztönösen összerándulsz és csak utána gondolkodsz

2018. febr. 2. 00:02
 3/10 Roflkopter válasza:
83%
De egyébként az áramütés erőssége az ampertől függ nem pedig a volttól. A magas feszültség csak lehetővé teszi, hogy egyáltalán áthaladjon rajtad az áram. Persze a kettő összefügg, de elsősorban az amper a “halalosság” mérőszáma. Tudom ez nem válasz a kérdésedre csak azért írtam le mert az a 230V a körülményektől függően nagyon különböző lehet mindenkinél.
2018. febr. 2. 02:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A munkahelyemen rázott meg. Fájt is, kb 10-es skálán 5-ös/6-os. A fogtömés rosszabb, mert tovább tart. Nagyon meg is ijedtem tőle. Nem tartott hosszú ideig, úgyhogy gondolkodni nem gondolkodtam sok mindenről, de magamnál maradtam, persze.

A testem olyan volt, mintha megcsavart törölközőcsücskökkel csapkodnák, és mintha a vérem pezsegne. Az áram a kézfejemen lépett be, nyoma is maradt.

2018. febr. 2. 05:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Én kb 6 éves voltam amikor egy ledet beleduktam a konektorba,a szigetelő gumi a vékony kábelen mentett meg.Lecsapta bisztit,de mai napig emlékszem arra a villanásra.Akkor abból a kis ledből amit a játék autómból szereltem ki,kihoztam a legtöbbet csak majdnem meghaltam.Tudom nem csapott meg és régen volt de gondoltam leírom.
2018. febr. 2. 06:09
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Engem a kihúzott mikró csapott meg,mikor nyúlkáltam bele. Az ott lévő óriás Kondenzátor 4000V-t!! tárol,és az úgy meg&aszott, hogy a kezemet ide-oda vertem véresre a a mikró elektronikájába 1 sec alatt..,de 10 percig remegtem utána mint a kocsonya.
2018. febr. 2. 07:09
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. 25 éve felragadtam rá. csak azért írhatok most ide,mert jobb kézzel történt.

Intenzíven,gépre kötve töltöttem a rákövetkező 24 órát+kaptam vérröggátló injekciót. kb 10 mp-ig voltam rajta.

Brr,még ma is kiráz a hideg,ha rá gondolok.

Bizony,"rázáródik" az ember keze,és lehetetken elengedni.

Mellettem volt az akkor 4 éves fiam,és ordítottam rá,hogy "hozzám ne érj,menj innen!" A nejem nyomta le az automatát.

Egy földelés nélküli szabadonsugárzó neont fogtam meg,ami egy dróttal volt a fészerbe felkötve,ill. ezt a drótot. Nyáron,egy szál gatyában voltam,mezítláb. A mutató-,és a középső ujjam első perc~ízébe szinte beleégett a drót,hetekig volt,nagyon nehezen gyógyult.

Hogy mennyire hiteles a történetem:

Ez Szegeden történt,aki a kórházba bevitt,az ma a pécsi Metro áruház igazgatója...megkérdezhető.

2018. febr. 2. 12:31
 8/10 anonim ***** válasza:
7%
230V még nem, de 300 Voltra töltött kondenzátor már igen. Nem volt kellemes, 2 másodpercig elengedni sem tudtam, csak remegett a kezem vele. Fájdalomskálán úgy 2-es lehetett. Simán tudtam gondolkodni közben, végig azon voltam hogy elengedjem azzal a kezemmel a panelt amin keresztül ráz, de azért ne is dobjam el mindkét kezemmel, mert ha meg összetörik az meg drága lenne. A mutatóujjammal fogtam meg a két lábát a kondenzátornak, szóval ott lépett be és ki is az áram.
2018. febr. 3. 11:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Khm... egyenfeszültség van a kondenzátorban, és nem okoz izomgörcsöt, simán elengedhető. A hálózati feszültségnél az 50Hz frekvencia miatt van az intenzív bizsergő, rázó érzés, az egyenáram nem tud rázni. De azért szép próbálkozás volt a történet...
2018. febr. 6. 16:18
 10/10 anonim válasza:
Engemet a 380V os öreg bazinagy csatlakozó rázott meg, úgy megijedtem, hogy elugrottam tőle, még szikrazott is. A fájdalom nem volt nagy, én sajna már nagyobb fájdalmakat átéltem az életem során (leszakadt a sarkam egy balesetben operációk stb.), csak maga az érzés megrázó :D nagyon vicces is volt, de újból soha nem próbálnám ki.
2022. dec. 29. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!