Van valahol egy táblázat, ami alapján ki lehet számolni, hogy adott hosszúságú és adott vastagságú csavar mekkora súlyt bír el a plafonon?
Dübelt keress. Ez egy fém tipli és vannak nagy teherbírásúak is. A gyártó oldalán fent kellene legyen már ha jó cég.
Ez mostmár mindegy, akkor is kellene nekem egy körülbelüli táblázat
Én bementem a barkécsboltba és elmondtam, hogy plafonra kell 8 db furattal felfognom valamit. Elvileg szakértők és adtak 6x70-es facsavart és hozzá olyan tiplit, amit 10-es betonsfúró szárral fúrtam ki. A tiplik méár be vannak ütve nem tudom őket kivenni.
Kérdés, hogy ezek a csavarok,a miknek kb 5cm-es része megy a tiplibe, és van 8 darab, illetve 7, mert az egyik lyuk eltalált valamit és nem ment tovább, mennyit bírnak kb. el? 50? 100? 150kg?
8 kuvaerős, vastag csavar szerintetek 10-20 kgm-ot tart meg? Ez komoly? Én megesküdnék rá, hogy egyetlen csavar tart meg annyit. A surlódás önmagában megtartaná szerintem, de még csavar is.
De ha igazatok van, akkor a hogyan tudom kicserélni? A máanyagot kivenni és fémet tenni a helyére? Bele kell fúrni és eltrancsírozni? vagy van jobb megoldás is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!