Mi a véleményetek a mostani Sthil termékekről?
Láncfűrészek, ágvágók, bozótvágók stb.
" Sthil nemzedékekre tervezve "
Nem csak ennek,az összes márkának jócskán esett a minősége .
A "márka" név már csak a nevükben él .
Fogyasztási társadalmat élünk.Vegyél mennél többet mindenből .Az csak a múltban volt,addig szolgált egy gép,amig el nem lopták .
Mert kiváncsi vagyok a ti véleményetekre, tapasztalatotokra is :D
Egyébként megy a zöld kéz, mindenkinek!
Én jópár erdésztől, favágó és bozótirtó vállalkozótól hallottam azt a véleményt (közvetlenül vagy ismerős által közvetve), hogy a Stihl már legalább 10 éve nem az, ami volt. Nagyon rámentek a kikönnyítésre, műanyagok használatára, ami visszaütött a minőségre.
Természetesen, a profi gépeik még így is csúcskategóriások, de a Husqvarna már évek óta lelökte őket a csúcsról, sőt sokak szerint már a másik német cég, a Dolmar is megelőzte őket minőségben.
Ha megnézel olyan fórumokat, ahol sok profi gépes van, nagyjából azt tapasztalod, hogy 10 közül 7 vagy 8 tartja jelenleg minőségibb márkának a Husit a Stihlnél.
" már a másik német cég, a Dolmar is megelőzte őket minőségben. "
1991-ben felvásárólta a Dolmart a Japán Makita... azóta Dolmar narancs köntösben zöld Makita bújik meg.
Makita eggyes termékei hemzsegnek a rossz tapasztalatoktól kis fűrészüket például rengetegen szídják, hogy nem olajóz csepeg, fűkaszákról is írnak szépeket.
Valamit valamiért, mindent könnyebbnek akarunk és gyorsabbnak.
Kérdező, nem jól tudod. Pont fordítva.
A Makita a tulajdonos, az oké, csak a Makita benzines gépeit is a Dolmar gyárja. Persze, lehet, hogy Kínában, ahogy az olcsóbb Stihl gépeket is ott csinálják.
Az a profi gépekre vonatkozik, hogy a Dolmar legalábbis elérte a Stihl színvonalát.
Nem véletlen, hogy pár éve a Mercedes terepjáró reklámjában is, ahol mindennek a legmagasabb szintű tökéletességről kell szólni, már nem Stihlt vitt a favágó, hanem Dolmart.
Aki lepontozott, az beszéljen favágókkal, nézzen fűrészes fórumokat, aztán csodálkozzon, hogy mennyien nincsenek oda a Stihl-ért.
Mi nem világos azon, hogy a Német Dolmart felvásárólta a Japán Malkita 1991-ben?
Akkor az az állítás, hogy a Dolmar gyártja a Makita gépeit nem teljesen helytálló.
Mivel a Dolmár = Makita = nem minőségi
minőség = 1. Sthil & Husqvarna
Rendkívül értetlen vagy. De ha nem értesz valamit, akkor kérdezz, elmagyarázom még egyszer, nem a lepontozás az értelmes reakció.
A Makita megvette a Dolmart.
A Makita nem gyárt benzines gépeket. A Makita feliratos benzines gépeket a Dolmar gyártja.
A Dolmar ugyanúgy gyárt profi gépeket és gyenge minőséget, mint a Stihl.
A profi minőséget a Dolmar kizárólag Dolmar név alatt hozza forgalomba, a gyenge minőséget meg mindkét néven.
Mint írtam, sokak szerint a profi minőségű Dolmarok verik a profi Stihleket. Ezt nem én találtam ki, hanem szakmai oldalakon írják.
Azt ne mondd, hogy a Stihl nem gyárt bóvlit. Nézd meg a honlapjukat, az árlistákat, és megérted.
Kollégám 3 éve vett 70 körül márkaboltban Stihlt, otthoni használat mellett úgy tönkrement, hogy nem javítható gazdaságosan, most keres új gépet. Egy átlagos kínai is ki szokott bírni ennyit.
De mint szintén írtam, az olcsó Stihlek is Kínában készülnek. Legfeljebb egyes utómunkákat Európában végeznek, hogy vám nélkül lehessen árulni az EU-ban.
Ja, most látom, hogy te a Sthil termékeket sztárolod.
Akkor elnézést, azokhoz nem értek.
Én eddig a Stihl-ekről írtam.
Rendkívül nagy szakértő lehetsz, ha még a cég nevét sem tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!