Villanyszerelési szempontból hogyan szabályos a vezeték plafonra rögzítése?
Teremgarázsba szeretnék az autó fölé elhelyezni 230V-os konnektort.
A kocsim mellett van a tárolóm is, amihez saját villanyóráról futó vezeték megy. A vezetékhez való hozzáférés megoldható, mivel találtam egy elosztódobozt, amiben ott a tárolóhoz menő 0/N/L wago szerű sorkapoccsal bekötve (pontos típusát nem ismerem, az egy eres vezetéket elég beledugni és az beleszorul).
A kialakítás annyi lenne, hogy behúzok az elosztó dobozba még egy kettős szigetelésű, 3 eres kábelt és rácsatlakoztatom a wago szerű sorkapocsra, mert 1-1-1 hely még volna neki. A vezetéket kb. 5 méter hosszan a plafonba rögzítem, majd a végére csatlakoztatok egy nem süllyesztett dugaljt.
Villanyszerelési szempontból hogyan szabályos a vezeték rögzítése?
Elég szorítóbilincsekkel a plafonhoz rögzíteni, vagy szükséges hozzá külön kábelcsatorna?
Köszönöm a javaslatokat. 2,5-ös vezeték mellett döntöttem, mert a tároló előtti elosztóig is akkora megy.
Továbbá védőcsövet vettem, hogy ne kelljen sokat fúrni az egyébként polisztirol szigetelésű plafonba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!