Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik ágdaráló az amelyik...

Melyik ágdaráló az amelyik otthoni hobbi célra megfelelő? Vagy melyik az amelyiket nem éri megvenni?

Figyelt kérdés

#kert #otthon #hobbi #kisgép.
2017. jún. 17. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:

nekem egy ilyen AL-KO gallyaprítóm van:

[link]

konkrétan egy 5000 négyzetméteres erdős rész nagy része meg lett ritkítva, és a gép majd egy hétig szinte folyamatosan ment, annyi ágat ledaráltunk vele.

én nem csalódtam benne, eddig csak egy kés szettet kellett csak vennem, mert az eredeti már annyit lett élezve a sok használattól, hogy "elfogyott" :D

2017. jún. 17. 15:45
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Hobbi célra mindegyik megfelelő, de ha komolyabb mennyiség aprítására készülsz, ne tárcsakésest, hanem hengerkésest vegyél. Utóbbi maga húzza be az ágat, nem neked kell csömiszkölnöd. Sokkal hatékonyabban gyorsabban is dolgozik, mint a tárcsakéses. Komposztáláshoz is jobb, mert egységes méretben, apróbbra darál.
2017. jún. 17. 17:42
 3/5 anonim ***** válasza:

menj fel a jutubra, írd be az ágdarálót, és több ezer videót találsz..

tanácsot is.

2017. jún. 17. 20:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is al ko van.

[link]

Fél hektáros gyümölcsös metszési hulladékát aprítom vele tíz éve.

Forgó tárcsán lévő kései vannak. Nem kell tuszkolni. Ez is behúzza. Gyorsabb mint a hengerkéses.

Száraz ágak hamar kiveszik a kés élét. De a "zöld"-el fél napot lehet darálni megállas nélkül. Csináltattam hozzá gyorsacél késeket. Az visz mindent!

2017. jún. 18. 00:17
 5/5 NigelB ***** válasza:
Az ALKO a leveleket nem szereti, eldugul. A gallyakról az oldalágakat előbb le kell vagdosni, mert nem lehet beledugni. A fenyőtől meg telemegy gyantával, utána minden beleragad, és marha nehéz kipucolni. Különben jó szerkezet otthoni célra.
2017. jún. 24. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!