Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ha uszadékfát szeretnék...

Ha uszadékfát szeretnék hasznosítani azt kb 1 órát főzzem tiszta vízben?

Figyelt kérdés
Nem kell a vízbe valamilyen mosószer?

2017. jún. 4. 09:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom mire akarod használni az uszadékfát, de gondolom a kórozókat akarod elpusztítani róla. Azt tudni kell, hogy a baktériumok már a 70 fok felett elpusztulnak, szóval ha belemártod a forró vízbe attól már kitisztul a fa. Én nem hiszem, hogy 1 teljes órát kéne főzni, ha 10 percet hagyod a forró vízben, akkor már a fa belsejében is el fog pusztulni az összes baktérium. Mosó vagy tisztító szert akkor rakj be a vízbe, ha nem tudod 70 celsius fok fölé melegíteni a vizet, egyébként a sima víz is jó lesz.
2017. jún. 4. 10:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, dekorálásra szeretném használni, igen a baktériumok végett kérdeztem. Megnyugodtam, hogy nem kell 1 órát főzni, attól féltem, hogy szétfőzöm a fát :)
2017. jún. 4. 11:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ezzel a tíz percig főzöd és minden rendben lesz kijelentéssel azért én vitatkoznék. Hogy meddig főzd, az a fa méretétől és tömegétől függ. Ha az egész 10 deka, és ceruzavastagságú, akkor lehet, hogy elég. De ha karvastagságú, és több kiló, akkor jóval tovább tartanám 100 fokon. Nem kell, hogy rotyogjon, elég ha csak gyöngyözik.
2017. jún. 6. 09:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Esetleg áztasd hipós vízbe.
2017. jún. 7. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!