Hogyan lehetne hasznosítani egy épületen belül talált kutat?
Mázlista!
Tudsz locsolni, mosni ingyen. És még akár a hűtőszekrényedet is kikapcsolhatod (legalábbis télen)!
Köszönöm az eddig válaszokat, jöhet még ! :)
Igen a biztonságos és masszív (hajszál repedések ellen) fedés fontos.
Sajnos a salaktól még nem tudjuk pontosan hol van, de ha pl. fal mellett akkor mehet fölé beépített szekrény (vízcsövet, egyéb kiegészítőket elrejteni), de akkor is cső és bele szivattyú lenne, kb. 80cm átmérőjű egy kútgyűrű a legkisebb borospince sem férne el sajna :( Bár.. egy étellift-szerűségen ha fal mellett és szekrénnyel rejtve van valamiket még lehet tárolni.
Szomszéd azt mondta rakjam bele a kibontott sittet, salakot, a szivattyú a csőben még fog dolgozni és egy 4-6m kút elég a "légkondimnak" is. Ez sztem környezetszennyezés, bár az épületek alá is szoktak sittet tenni (nem szemetet vagy palát)
Én írtam hogy mázlista vagy!
Egyáltalán nem vagyok szakértő, (csak egy idősebb "konyhatündér") de először lehet, hogy egy építészfélét kellene megkérdezni, hogy bármit is teszel vele, az épületet statikailag nem rontja-e meg? Mert egyetlen kút sem éri meg, ha azután bármi miatt elindulna egy vizesedés, vagy alámosás, stb.
Én mindenesetre itt indulnék el.
Köszönöm a választ.
Hát, mivel ez egy meglévő dolog vagy 20 éve és most ventilátort teszek rá, meg csövet dugok bele szerintem nem gyengíti.
A vizesedés (párázás) pont a ventilátoros szellőztetés miatt szintén nem gond, de természetesen alap a vízzáró szigetelés a többi részen (eddig nem volt, ezért ment tönkre a hajópadló). A biztonságos fedés szintén fontos dolog, remélem nem bedeszkázták anno :) Vasárnap talán ki tudom bontani.
Mekkora a kútfúrás költsége, tudja valaki? Csinálnak egyáltalán olyat, hogy egy gyűrűs, ásott kút belsejébe fúrnak? (ha nincs benne víz akkor kell, most már beleéltem magam a locsolásba is :)
Sittet dobhatok bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!