Hogyan lehet a fürdővizet hasznosítani?
Hát ha tudsz valami tartályt fabrikálni a lefolyó víznek...
A vödrös módszer azért nem jó, mert nem lehet olyan hirtelen wc-be önteni, hogy levigye a cuccot...
De egyébként én is gondolkodtam hasonlón... Valamelyik nap sáros papucsot mostam fürdés közben, de hogy ne a lefolyóba menjen a sár, vödröt tetten a kádba, hogy felfogja...
Aztán mellettem volt míg zuhanyoztam, és egész jól tele lett.. Másnap reggel kivittem és megöntöztem vele a virágokat. Én az ilyen öntözéses felhasználáson álmodozom...
Nagyobb befektetés nélkül csak vödrözni tudsz sajnos. De ha felújítást csináltok, akkor meg lehet oldani, hogy a fürdővíznek beraktok egy tartályt, amiből aztán a vécét öblíted. Viszont ehhez szivattyú kell, vagy ha az emeleten van a fürdő, akkor a földszinti vécét öblítheted vele.
Amit viszont egyszerűen lehet gyűjteni, az a mosdó vize, mivel ott van hely egy széles tartálynak. Csak az meg nyilván nem annyi.
Esetleg még azt meg lehet oldani, hogy felújításkor a kádat megemelitek, dee ez csak nagy fürdőszobában megoldható, mert legalább egy métert kell emelni rajta.
De a vécé öblítését amúgy úgy is meg lehet oldani, hogy egy tartályba a padláson esőizet vezetsz, ha azt amúgy nem tudod hasznosítani. Bár nálunk egy köbméteres tartály van leásva, és abból locsoljuk a kertet.
Hát nem tudom, én a tusfürdős vízzel tuti nem locsolnám a növényeimet, de ti tudjátok.
WC öblítésre tökéletesen alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!