Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Újra szeretném hasznosítani...

Andrea Henrietta kérdése:

Újra szeretném hasznosítani az üres parfümös üveget. Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám eltázolítani a tetején azt a kis fém részt ami da van rögzítve? Mert próbálkoztam, de alaposan oda van rögzítve... Nagyon hálás lennék. Köszönöm előre is.

2015. nov. 8. 16:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Kedves Andrea Henrietta Fruzsina! Olyan sok megoldás van ilyen üvegeknél, hogy kép nélkül nehéz értelmeset mondani.
2015. nov. 8. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

fogsz egy fogót és letéped.

általában alumíniumból van, szóval el szokott szakadni az anyaga könnyedén.

vagy ha nem akar lejönni, akkor fogsz egy kés, és alányúlsz közben valahogy lefeszegeted de úgy, hogy azért a kezed ne metéld szét.

dekorációs dolgot akarsz csinálni belőle?

2015. nov. 8. 21:20
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, a fogó tényleg nem jutott eszembe...

A nagyobb gondot a legbelső rögzítés okozza, mert a külső részét el udtam távlítani egy késsel, az könyedén lepattant. Viszont a legbelső kis alumínium rész (amihez a fröcskölő van rögzíve), na azt alaposan odafogták. (Mintha rá lenne lvasztva...

Az az igazság hogy márkás parfüm volt, úgyhogy lehet hogy jobban rögzítették mint a legtöbbet....

De holnap még kipróbálok ezt-azt.

Ige, valami dekorációt szeretnék belőle... bár még nem találtam ki teljesen, de színes kristályokkal tölteném meg, azt hiszem. :)

2015. nov. 8. 22:39
 4/5 anonim ***** válasza:
55%
Ha az üveg szájánál van kilógó pereme, akkor egy kisebb satuba be lehet fogni, utána az üveget tekerve szerintem le ki lehet belőle szedni. Ha nincs satu, akkor egy vízpumpafogó is megteszi, csak akkor lehet, hogy ez kétemberes mutatvány lesz.
2015. nov. 10. 19:10
 5/5 anonim válasza:
57%

Drága Henike!

Ha még aktuális a kérdés,nagyon vigyázz, mert az üveg a feszegetés hatására szét/felrobbanhat a kezedben, és a szilánkok megsérthetik a kezedet. Mindenképp munkás, vagy valami régi vacak síkesztyűben fogjad ilyenkor. A fém záróelemet pedig eszedbe ne jusson csak úgy erőből feszegetni. Sokat segíthet, ha előtte gázlámpával (szerelők speciális cucca) vagy ehelyett öngyújtóval rövid ideig melegíted, ekkor szinte magától leesik majd. Persze fogóval. És vigyázz, mert forró lesz az üveg és a fémgyűrű is. A korom, ami az üvegen ilyenkor esetleg keletkezik a öngyújtótól, könnyen lemosható.

Ez a melegítős trükk bejöhet még máskor is, pl. összeragadt csavaroknál, stb.

Ö.: P.

2016. febr. 25. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!