Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kellene belevágni?

Hogyan kellene belevágni?

Figyelt kérdés
Egy húzódzkodót és egy tolódzkodót szeretnék építeni itthon az udvarban, de nem igazán tudom, hogy milyen alapanyagokat kellene használnom. Adott hogy maga az állvány fa, a rúd pedig fém. De milyen fa? Mi bírja a legjobban a kültéri viszonyokat? Melyikből lehet 3 méter hosszút találni? Fémrúdból milyet ajánlott venni? Megvan az elképzelés, de a nyersanyag beszerzésnél elakadtam sajnos. :D
2017. jún. 12. 15:07
 1/5 anonim válasza:
csináld csak vasból,nekem is úgy van,egyszerűen össze heggeszted és kész
2017. jún. 12. 18:24
 2/5 anonim ***** válasza:
A húzódzkodó ugye csak egy hintaállvány, ha ragaszkodsz a fához akkor min. 10X10-es impregnált gerenda (lehetőleg keményfa), összekötőnek meg köracél, az átmérőjét te tudod. És ha nem használod tényleg jó hintának is :) Tolódzkodónak meg valóban cső vagy zártszelvény kell. Lefested szépen és erősen azt képzeled, hogy festett fa :)
2017. jún. 13. 10:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Az a fa bírja kint, amelyik megfelelőenble vanbkezelve.

Amúgy én asztalos bak-on tolódzkodom,és egy nagy diófára erősített gyűrűn húzódzkodom.

2017. jún. 13. 10:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát nem vagyok otthon a hegesztésben, ezért gondolkozok fában. :D
2017. jún. 13. 16:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Akácfa! Távolítsd el a kérgét, s a gesztjét is. Ha megvan 10 cm átmérőjű, akkor kis túlzással még az unokáid is használhatják majd, bárminemű kezelés nélkül.
2017. jún. 14. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!