Kinek mi a tapasztalata a sörös dobozos napkollektorról?
Sörös napkollektorról sok sok videót láttam a joutube-n. Van aki a sörös doboznak mindkét végét le vágja, csiszolja... stb hogy jobban hamarabb átmenjen a meleg levegő! Van aki 3 lukat belefúr, v mint a ventilátorlapát, és ezáltal lassabban kering a levegő! Nagyon jó fűtés rásegítő! Láttam, tapasztaltam.
Kérésem tisztességes, tapasztalt, és akiknek van- válaszokat várok
Első tapasztalatom az volt, hogy jó a sör. :-)
Második nincs, csak azért verem itt a nyálamat, mert engem is érdekel a dolog.
Hátha ír valaki olyan is, akinek tényleg vannak tapasztalatai.
Aki meg nem szereti a sört, az nem kínlódik ilyen összetákolt hülyeséggel, hanem megveszi a kész csövet.
(Ugyanis nem mindenkinek van ingyen a szabadideje, hogy olyanra pazarolja, amit készen is megvehet.)
#3-köszönöm (Y)
#5-nek, képzed el van szabadidőm! Szeretek barkácsolni!
" És figyelmetlen voltál:" Kérésem tisztességes, tapasztalt, és akiknek van- válaszokat várok! brrr Olvasd el legközelebb az egész kérdést!
Köszönöm megértésedet!
Játszani el lehet vele, de olyan nagyon komoly teljesítményt ne várj tőle. Illetve lehet, de több dolgot is érdemes megfontolni:
Ahhoz, hogy nagy mennyiségben állíts elő vele meleg levegőt vagy vizet, nagy felületet kell betakarnod vele. Tetőre nem biztos hogy jó ötlet szerelni, a sörösdoboz oldala könnyen berogyik, az első jégeső vagy nagyobb hómennyiség végezne vele. Marad a házfal.
Igen ám, de ezzel egyben le is árnyékolod a falat, ami emiatt hűvösebbé válik, belül is. Viszont a hűvösebb falon több pára csapódik le, így akár penész is megjelenhet, ezt is vedd számításba.
Ezen kívül meg elég ronda is látványként egy nagy rakás sörösdobozt lesni minden nap a házfalon. Főleg ha még le is fested feketére a jobb hatásfok céljából.
#9 ment a zöld! Én is max egyet értek-köszi
De jobban érdekelne a vélemény "Van aki a sörös doboznak mindkét végét le vágja, csiszolja... stb hogy jobban hamarabb átmenjen a meleg levegő! Van aki 3 lukat belefúr, v mint a ventilátorlapát, és ezáltal lassabban kering a levegő! " VÉLEMÉNY??? Köszönet a válaszolóknak, és azért várom a kiemeléses kérdésemre is a továbbiakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!