Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Tapétáznék! Milyen jó tanácsok...

Tapétáznék! Milyen jó tanácsokat tudtok adni?

Figyelt kérdés

Garázs kaput akarok szebbé tenni.

Vas kapu belülről hungarocellel bélelve de nincs síkban, és ehhez kellene az első tanács.

Van ragasztóm és egy tekercs tapétám.

Hogy milyen arányba keverjem a ragasztót a vízzel?

Mennyit hagyjam állni? Milyen körülmény között felhasználás előtt?

Milyen eszközre lehet szükségem?

Mit nem tudhatok a tapétázásról?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2016. szept. 25. 10:13
 1/3 electroman75 ***** válasza:
Nem tudom mi a szakmád vagy mivel foglalkozol de valószínűleg azt jól csinálod mert abból élsz. Tapétázni azt viszont nem tudsz hisz írtad. Ergo keresd meg azzal a pénzt rá amihez értesz és hívj egy festőt aki meg tud tapétázni(mivel ezzel keresi a pénzét). Így nem cseszel el egy ajtót meg egy tekercs tapétát(nem kell semmit venni ami később úgysem használsz) lesz egy szép ajtód, elégedett leszel te is és a festő is.
2016. szept. 25. 21:23
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem az a lényeg hogy tapéta kerüljön az ajtóra, hanem hogy én csinálljam. Itt gyakorin kaptam tanácsot csempézés, betonozás, vakolás, lambériázás, gépszerelés, szigetelés, festés, tetőfedés, csatornázás, lakberendezés, főzés, motorszerelés, terén és mindent leírás alapján meg tudtam csinálni szépre működőre. Tehát a tapétázás sem lesz másként független a te korábbi tapasztalataidtól. Addig teszem ki a kérdést ameddig választ nem kapok a munkafolyamatokkal.
2016. szept. 25. 23:00
 3/3 anonim ***** válasza:

A ragasztóból sokféle (márka) van. Olvasd el a használati utasítást.

A "nincs síkban" már érdekesebb. Vagy elfogadod, vagy kigletteled, vagy valahogy máshogy kiigazítod a felületet.

Hungarocellre nem tudom, hogyan ragad a ragasztód, lehet, hogy egy köztes glett réteg kell, ami ragad a hungarocellre és lehet rá ragasztani a tapétát.

A tapéta leírásának is nézz utána. Van a hagyományos papír tapéta, amit megkensz, vársz, megkened a falat és felteszed, illetve van olyan, amikor (más ragasztóval) csak a falat kell megkenni. Kell-e alá makulatúra? (ha kell és nem teszel az élek felpöndörödnek).

Most ennyi jutott eszembe. A két használati utasítás elolvasása után nem agysebészet.

2016. szept. 28. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!