Milyen átmérőjü kutat érdemes fúrni? Magam furnám, saját készítésü fúróval. Várok hasznos tanácsokat.
Én a garázsban a szerelőakna alján fúrtam kutat, saját készítésű fúróval. Meg sem fordult a fejemben hogy bárkitől megkérdezzem, hogy a saját házamban, telkemen szabad-e.
18-20cm az átmérője. Nálunk kb. 5,5m-en van víz. Odáig viszonylag könnyen, nyílegyenesen lement a lyuk. Ott viszont van egy durva kavicsos réteg. Na, ezen nem tudtam túljutni, mert amennyi kavicsot kihozott a fúró, annyi be is omlott oldalról. Nem mélyült a kút, csak lett egy nagy öblös, széles rész az alján. Időnként van benne víz, de szárazabb időben nem. Kútnak nem lehetett használni. Később nem folytattam a dolgot, mert a kút kérdés megoldódott másképpen.
Ugyanezzel a fúróval viszont apámnál a kert közepén, vagy 15-20 évvel korábban fúrtunk egy kutat, amiben azóta is van víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!