KTomi98 kérdése:
OSB lapból íróasztal?
Figyelt kérdés
18 mm vastag OSB lapból tervezek íróasztalt barkácsolni. Igazából az összeállítása már megvan tervezve. Lecsiszolnám, lazúrral lekenném (vékonylazúrt ajánlottak erre). A kérdésemmel inkább arra térnék ki hogy mennyire lenne alkalmas ez a viszonylag vastag OSB lap csiszolva íróasztalnak? Meglehet oldani hogy full sima felülete legyen? Nem lenne ronda az asztal? Láttam már olyan asztalokat képen, úgy szerintem jól néz ki, de képen más ugye.2016. aug. 16. 17:03
1/6 gebasz1 válasza:
Nem tudod kézzel simára csiszolni a felületet 1-2 mm-teres mélyedések vannak, bekenheted lazural de szerintem nem lesz szép.Aztán ott vannak a szélei azzal is kellene kezdened valamit. Gyalu gépel talán síkra tudnád szedni. Tehetnél viszont üveglapot vagy dekor fóliát vagy műbört az asztallapra és akkor mindjárt jó lenne
2/6 A kérdező kommentje:
Értem köszi, géppel gondoltam amúgy is. Üvegben csak gondolat szinten jártam illetve a plexivel is így voltam mert e kettő alá lehet is betenni valamit (képet, papírt stb). Lehet fólia lesz akkor.
2016. aug. 16. 17:36
3/6 anonim válasza:
Mind a lapra, mind az élre kapható kemény bútorfólia. Azt kell ráragasztani, majd az éleit letörni, lecsiszolni.
4/6 anonim válasza:
És miért nem bútorlapból csinálod?
Azt nem kell festegetni..
5/6 anonim válasza:
Az életben nem tudod teljesen simára csiszolni.
A forgácsdarabok összetételénél mindig is mélyedések maradnak, szálkákat fog kitörni a csiszológép, amikor az adott forgácsdarab már annyira elvékonyodott, hogy a fa már nem tartja meg magát.
Legegyszerűbb, ha valahol levágatod és élfóliáztatod a bútorlapokat, aztán magadnak összeállítod.
6/6 anonim válasza:
Síkköszörűvel lenne esély :D
Akkor már tényleg nem drágább a bútorlap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!