Érdemes e megvenni max 100 ampert tudó hegesztőtrafót ház körüli munkákhoz?
Nem venném.
Weldtech 180A-es. 30-ért.
Nekem volt ilyen kínai hegesztő trafóm. Hobbi célra is alkalmatlan.
Néhány percig lehet vele hegeszteni, utánna lekapcsol a hővédelem. Ha vissza kapcsol, akkor már csak másodpercekben mérhető az az idő amikor használni lehet.
Egy zártszelvényekbőlkészült ajtó, ajtótok, összehegesztése több napos program volt vele. Mindig arra kellett várni, hogy lehűljön.
Lecseréltem egy hegesztő inverterre.
Nekem Praktikeres van, évekkel ez előtt vettem akciós szettben. Kisebb ház körüli munkákra használom, pl. zártszelvény, szögvas, stb. hegesztése. Nekem bevált, a leoldásos történeteket nem tapasztaltam.
De ha pénztárcád engedi, jobb a nagyobb teljesitményű gép.
Nekem sokáig egy 100A-es hetrám volt a hegesztő (még most is megvan), 2.5-es pálcánál vastagabbat nem használtam, arra elég volt. Egész napos munkát is bírta, volt még benne anyag. Viszont pár éve inverteresem van, nem térnék vissza trafóra, és nem a 100A miatt, hanem a sokkal könnyebb használat miatt. Könnyebb az ívgyújtás, finomabban szabályozható az áram (az enyémen három fokozat van csak), és sokkal többféle pálca használható vele.
Egyébként a leírásban említett márkák trafóit nem venném meg semmi pénzért, ezeknek már a tekercselése is alumínium általában, azért melegszik, és használhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!