Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért "félek" a flextől?

Miért "félek" a flextől?

Figyelt kérdés
szoktam emberekkel dolgozni házakban, de mikor elkezdenek flexelni, akkor úgymond "menekülök" a szobából...ütvefúró,vésőgép,hegesztés, stb nem zavar, de a flextől qrvára félek...anyum szerint kiskoromban se szerettem a hangos zajokat,de akkor a többi mért nem zavar?Úgy vettem észre,hogy inkább a szikráktól félek

2016. júl. 7. 00:17
 1/10 A kérdező kommentje:
ja és a szagától is öklendezek s zinte...kérlek normális válaszokat írjatok! tudom,hogy hülyekérdés (nektek), de fontos lenne.
2016. júl. 7. 00:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Ki tudja? Írtad a szikrákat és a szagot, lehet, hogy ez a kombó elég hozzá. S lehet, hogy mondjuk kiskorodban ért valami negatív hatás, ami miatt ez van.

Kétlem, hogy ezt vissza lehetne így vezetni... Valami speckó szakembernek esetleg.

2016. júl. 7. 00:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Rossz érzés lehet.

Mi volna, ha megpróbálnád te magad irányítani az eseményeket, és közben talán rájönnél, nincs ok a félelemre?

Előfordul, hogy nehéz elviselni, ha valaki más csinál valamit, miközben ha magunk végezzük, semmi lelki terhet nem jelent.

Arra gondolok, végy fel hallásvédőt, szemüveget, pormaszkot, kesztyűt, és eleinte csak csiszolótárcsával, alig érintve a munkadarabot, szikráztass egy keveset. Ha kibírod, próbálkozz erősebben, ha azt is, akkor végezz vele konkrét munkát.

A védőeszközök viselése egyébként máskor is nemcsak kötelező, de mindenképpen nagyon ajánlott is, ennyit megér az egészséged.

Sok sikert kívánok!

2016. júl. 7. 07:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen váalszt nektek :D Ma vágtam PVC csövet és zárt szelvényt, igaz, nem rövidujjúban hanem munkáskabátban, de a lényeg az,hogy annyira nem volt gáz :D Igaz lehet az,hogy akkor idegesít, ha más csinálja
2016. júl. 7. 18:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Gratulálok, legyőzted a félelmet!

Sokat flexezek, hadd beszéljelek rá a védőeszközök használatára!

Ha ügyes az ember, aligha pattan a szemébe szemcse, de hidd el, ha megtörténik, utólag kézenfekvőnek tűnik a szükségessége.

A nagyothallás majd húsz év múlva támad ha nem viselsz fülvédőt.

Gondolom, tüdőbetegségre sincs szükséged, még a legártalmatlanabb vaspor is csúf dolgokat művel pár évtized alatt. Fenemód utálatos a pormaszk, ráadásul szemüveges is vagyok, de el nem hagynám munka közben.

2016. júl. 7. 19:40
 6/10 A kérdező kommentje:
Már vettem ezer forintos maszkot (van az elején egy gumigyűrű, ami mozog, valamire bizots jó :D) és szemüveget minden esetben használok, véséskor,flexeléskor,fúráskor, mindig :D Az lenne a kérdésem,hogy ha egy vágókoronggal csiszolok, elpattanhat a korong?
2016. júl. 7. 19:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Vágókoronggal nem szabad 'laposan' dolgozni, mert kellemetlenül nagy darabok töredeznek le a széléről. Ezek keményen ütnek ha eltalálnak, a tárcsa is kiegyensúlyozatlanná válik, bár utóbbit jó eséllyel javíthatod egy rendes vágással.

Csiszolásra lamellás csiszolókorongokat, tisztítókorongot használok, vágásra vágót.

2016. júl. 7. 20:13
 8/10 A kérdező kommentje:
És ha például PVC csőnek a végét csiszolom úgy,hogy jobban egymásba csússzanak ? Attól elpattanhat? az műanyag
2016. júl. 7. 21:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Hőre lágyuló műanyagot (a PVC is az) nem csiszoltam flexszel, de elképzelésem szerint hamar eltömíti a szerszám pórusait.

Lehet kapni tépőzáras csiszolótárcsát, ahhoz olyan csiszolópapír-korongokat, ami a munkádhoz legjobban megfelel. Fát ilyennel nagyon hatékonyan lehet csiszolni (fa alkatrész végső méretre igazítása, durva felületalakítás), talán műanyaghoz sem rossz.

Vágókoronggal kerülném az oldalazást.

2016. júl. 8. 07:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2016. júl. 10. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!