Emeletes hazban lakom fa boritasu lepcsovel es ket kisgyerekkel. A lepcso sajnos nagon csuszos es felek hogy ebbol meg akar komolyabb balesetek is lehetnek. Ti mit javasoltok a problema orvoslasara?
Van olyan, hogy 'lépcsőszőnyeg', ami vagy eleve öntapadós, vagy kétoldalú ragasztóval lehet rögzíteni.
pl.: [link]
A gyerekrács akkor javasolható ha még nem tudnak lépcsőn menni rendesen. Úgy védené hogy ne buckázzanak le rajta. Ha már amúgy közlekednek rajta akkor ez már fölösleges. A csúszásgátló szalag elég ipari dolog és otthonba nem tenném be. Az kültérre nyilvános helyeken és ipari környezetben jobb, ahol a küllem részben másodlagos és belefér, meg erős balesetvédelmi szabályoknak kell megfelelni. Kicsiknél meg részben horzsolás lehet belőle ugyanis a csúszásgátló szalag ha megnézzük olyan mint a smirgli. Hozzávetőlegesen persze. A szőnyeg lenne a legjobb megoldás és amúgy ezt szokták, de a fél kerek szerintem részleges megoldást adna, a lépcső elég nagy részét nem fedi, az felnőtteknek jobb. Egy gyerek rohan le fel a lépcsőn és simán mellé is léphet. Akkor már jobb és szerintem szebb is nagyjából teljes lefedésű szőnyeg. Ha jól választotok még esztétikus is lesz.
Sokan szokták az erősen mintás lépcsőszőnyegeket feltenni, de szerintem ha a szín/mintázat nem illik a házhoz lakáshoz akkor nagyon elüt tőle. Szebb ha nem egy külön dologgá válik és feltűnő, hanem illeszkedik a beltérhez.
Sokkal kellemesebb egy egyszínű vagy nagyon halvány mintázatú aminek a színe jól passzol, és a textúráltsága is illik oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!