Járólapot le lehet rakni fuga nélkül?
Famintás járólapot szeretnék, és a megfizethető árú 43x43 cm-es.
Ezt szeretném elharmadolni, majd fuga nélkül lerakni.
Azt hallottam, hogy lehetséges a fuga nélküli burkolás, de ahhoz speciális lap kell?
Igen, én is így tudom, ahogy az előző válaszoló írta, és ráadásul tisztani is nehezebben tudod, mivel a résekbe belemegy a szennyeződés.
De lehet, hogy ha olyan speciális lapot veszel amit direkt úgy találtak ki, hogy le lehessen rakni fuga nélkül, akkor ezeket a problémákat ki tudod küszöbölni. (azt biztos úgy találták ki...)
Nem vagyok szakember, csak mi is most csináljuk, úgyhogy kiokosodtam kicsit. :) Ha vágod a lapot és a vágás nem a falhoz kerül (ahol kisebb az igénybevétel) a széle (a vágott rész) le fog pattogni idővel. Fuga nélkül a lézervágott lapokat lehet lerakni (rettifikált lapok amiknek a méretük miniméterre megegyezik) ami egybefüggő felületet ad. De ott is kell gondolom valamennyi diletációt hagyni ha nagy a felület, hogy a hőmérséklet változással együtt ne jöjjön fel a járólap is.
A többi lapnak a mérete csak névleges több miniméter eltérés is lehet két lap mérete között, és fuga nélkül, pláne csempevágóval vágva elég szedett vedett hatást kelthet.
Szóval... attól tartok nem megoldás a nagyobb lapok kisebbre darabolása. Válassz más famintásat ami már eleve hosszúkás (abból is van olcsóbb és drágább).
Az első famintás, ami megtetszett 11.000 Ft/m2 volt, ezért gondoltam az alternatív, darabolós megoldásra.
Szerencsére a Praktiker oldalán találtam 5000/m2 áron, de erről még nem tudni, le lehet-e rakni fuga nélkül.
Szerintem a famintás akkor igazán szép, ha minimális hézag van a lapok között.
A hézagokba belemegy a piszok, nem győznél takarítani. Én nem hiszem, hogy attól lenne szép, de ízlés dolga....
Olyan sokféle színű fúgázó anyag van már, esetleg válassz valami nagyon hasonló színt a famintához!
dehogy is, ilyen hogy jut eszedbe? ez baromság
nehogy már a fugán mulljon minden!
Fuga nélkül csak nagyon drága, lézervágott lapot lehet lerakni, semmi mást!!!!!!!!
Ez főleg a padlóra igaz, ami több takarítást kap, mint a falon lévő lapok. Az a fajta, mait Praktikerben kapsz, egyik sem lézervágott, méretezett. Itt tizedek és századok számítanak, hidd el nekem. Ez elég drága technológia, és nagy a hibás lapok száma a készítésük közben, ezért nem fog soha 5000 Ft-ba kerülni m2-e. Inkább kb 20-25000...
Amit te szeretnél, ahhoz a megoldás a nagyon vékony fuga. Hidd el, szép lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!