Mire kell odafigyelni zsebkés vásárlásakor?
Ha mar mindenkepp svaci, akkor max 8 cm pengehosszuaagut,mert ha hosszabb, azt a rendor az utcan elveheti.
Csak alapfunkciok kellenek, pl. Sornyito, konzervny., dugohuzo. Ennel tobb mar kenyelmetlenne teszi a hasznalatot, hordozast. Es keruld a kinai utanzatokat.
Ha svájcibicska, akkor Victorinoxot vagy Wengert vegyél.
Ha úgy általában multitoolt akarsz, akkor a Leathermann tényleg nagyon jó választás. De van még pár jó, pl SOG vagy a Victorinoxnak is van multifogója. Gagyit tényleg ne vegyél. A funkciók viszont teljesen a felhasználástól függnek, arra általánosságban nem lehet tanácsot adni.
Jogilag "közbiztonságra különösen veszélyes eszköz", a boxerrel vagy az ólmos bottal (vipera) egy kategória.
A vonatkozó jogszabály a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet, ha részletesebben érdekelne a dolog.
Ha zsebkés, akkor elsősorban legyen neki jó pengéje és erős rugója. Én többszörösen csalódtam a svájci bicskákban (victorinox, wenger,) felruházzák az égaljatudjamilyen csoda vackokkal, ami (valljuk be) soha az életben nem lesz rajta használva, fogása nincs, pengéje nagy rakás ... öööö szóval az. Nyele műanyag, ami nekem pl nem szimpatikus. Én is úgynevezett "vidéki pasi" vagyok, tehát nem dísznek tartok kést, hanem napi használatra. Nekem ami nagyon bejött, az a tradicionális magyar zsebkés. Nagyon jó, vastag, éltartó penge, erős rugó, (nem nyetlik a penge intenzívebb használat közben sem, mert masszívan tartja) Mindkét végén rézzel lezárt szarvasagancs nyél, amit öröm megfogni, és nem mellesleg szép is. A kialakítása során pedig a biztos fogást, és a lehető legjobb használhatóságot vették figyelembe.
Svájciból és jó vegyél, nem lesz olcsó. - jó túl drága se.
Gondold át mi az amit kell, hogy rajta legyen. Csavarhúzóson a csavarhúzó semmit nem ér.
Nekem körömvágóolló és körömreszelő is van rajta, van hogy késnek is használom.
A Victorinoxra élettartam garancia van, tehát azokkal nem lehet nagyon mellélőni.
Fontos, hogy milyen árkategóriában gondolkodsz. Mert van a mezei műanyag markolatostól át a diófa és ébenfaberakásos markolatán át a damaszkolt pengééig elég sokféle. Árban 5000-től 150.000 ft-ig terjednek.
Illetve jó lenne tudni nagyjából, hogy a párod mivel/mikkel foglalatoskodik. Mert van olyan bicska, amin számítógép csavarhúzó és pendrive van számtecheseknek. De van olyan, amin különböző zsigerelő és nyúzó célszerszámok vadászatra.
Rengeteg webáruház foglalatoskodik a viszonteladásaival. Google-ba beírod hogy Victorionx és válogathatsz kedvedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!