Hogyan tudnám lezárni az ajtót az én oldalamról?
Új albiba költöztem, és a szobák egybe nyithatóak, de nincs meg a kulcsa a zárnak. Az ajtó a lakótársam felé nyílik, ő pedig elé tolt egy szekrényt.
Az én oldalamról is lesz tolva egy szekrény, de úgy gondolom, hogy amilyen könnyen oda tolta, úgy el is lehet tolni. Mivel még nem ismerem, ezért szeretném az én részemről is lezárni valami biztosabbal, mint a szekrény. Zárat a tulaj nem szívesen cserélne, szerinte elég, ha mindkét oldalról szekrény van az ajtóban.
Én megoldanám egy egyszerű tolózárral.Vagy pánttal,és rá lakattal.Vagy olyan tolózárral amire lakatot lehet rakni.
Tudom hagy némi nyomot,amiért a főbérlő akár hisztizhet is.
De csak pár facsavar nyomáról van szó,ami később könnyen eltüntethető.
két lyuk kell csak hozzá:
Cserélj te zárat akkor, ne fúrd már össze az ajtót.
Ha elmész, visszacseréled.
Vagy nem lehet kiékelni azt az ajtót valahogy?
Az a kérdés hogy milyen zár van az ajtóban?
Ha cilinder betétes akkor veszel egy cilinder betétet és kicseréled, a kulcsal amit kapsz a zárhoz bezárod és kész.
Ha régi bevéső zár akkor abból kétfajta van az egyik a profil kulcsos ehhez öt profil kulcs van megnézed hogy mijen a profil lerajzolod és a kulcsmásolónál veszel egy ilyen kulcsot. A másik zár az már kissé bonyolultabb mert a ugyan abból is őt változat van de a kulcsokon plussz profil bevágások vannak ráadásul van belőllük jobbos és balos is ehhez szakember kell akinek van ilyen kulcskészlete ő megállapítja hogy milyen kell hozzá és ad is neked ilyen kulcsot.
Már felvetettem a cserét, de váltig állítják, hogy felesleges, mert nem fog átjárkálni hozzám. De én nyugisabban érezném magam, ha tudnám zárni. Viszont az ajtó ugye hozzá nyílik, így nem tudom cserélni sem, mert ő elé tolt egy szekrényt, így nem tudom megnézni.
A fénykép jó ötlet, szóval a zár formájából meg tudják állapítani a kulcsot is.
"de váltig állítják, hogy felesleges, mert nem fog átjárkálni hozzám"
De figyelj, kommunikáció.
Beszéld meg, hogy szép dolog a bizalom, de számodra ő egy idegen, tehát semmi okod elhinni amit mond. Viszont te is ott laksz, fizetsz azért, hogy ott lakhass, tehát a te kérésed is ugyan annyit ér mint az övé. Te meg szeretnéd, ha zárt lenne az ajtó, mert te így érzed magad jól. A felmerülő költségeket természetesen állod.
Nem hiszem, hogy ezzel lehetne akármilyen gondja valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!