Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudnám lezárni jó...

Hogyan tudnám lezárni jó erősen ezt a két kijáratot?

Figyelt kérdés

Ez egy panelház tetőfeljárójának 2 ajtaja, az első képen a betonfal van körben, és fent egy kifele nyíló faajtó, a másodikon pedig egy faajtó, amelyik felfelé nyílik szintén, de mellette vas van, amellett pedig tégla (az esetleges fúrás miatt mondom).

milyen megoldást tudnátok ajánlani, hogy biztosra le tudjam zárni? Mindig kimászkálnak és tönkreteszik az antennákat és már elegem van, valamit kell oda szerelnem ...

Lakatpánt lenne a legkézenfekvőbb na de betonba hogyan fúrom be, ráadásul a tetőfaajtó se túl vastag azaz nem tudnám abba se belecsavarozni.

[link]

[link]

#zár #tetőkijárat
2012. dec. 2. 22:02
 1/9 Ágh Ferenc ***** válasza:
Sajnos lehet, hogy el kell keserítselek! A legfőbb akadály a Katasztrófa védelem! Ne legyen igazam, de mivel ez egy menekülési irány lehet, ezért lehet, hogy nem lehet lezárni! mindenesetre mindenképp kérdezz rá, mert még lehet, hogy meg is büntetnek! Nálunk az ilyen gondok ellen körülkerítették az antennákat, mert ha az lezárható, akkor már betörésnek számít, ha átmennek a kerítésen! Szóval előbb tájékozódj, mert nem vagyok én sem biztos a dologban, ráadásúl nem ismerem a helyet, de tartok tőle, hogy igazam van.
2012. dec. 2. 23:02
 2/9 A kérdező kommentje:

hát most is le van zárva, csak már többször is felfeszítették, de rendesen kitépték ám a 10 centi széles vasat a betonból csak hogy vandálkodni tudjanak ...

szal ez most annyira nem kérdés, de azért rákérdezek, a technikai kivitelezés kicsit rázósabb ...

2012. dec. 2. 23:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Én egy egyszerű riasztót tennék fel. Az ajtót lakatpánttal zárnám le, a belső oldalra egy kapcsolót tennék. Ha valaki kinyitja az ajtót, megszólal egy bazi erős sziréna és mondjuk fél percig vinnyog. Ezt egy egyszerű áramkörrel meg lehet oldani. Ha a sziréna és az áramkör nem az ajtó közelében van, indítás után nem tud mit csinálni az illető.
2012. dec. 3. 00:20
 4/9 A kérdező kommentje:

na okés a lakatpánt, csak a következők a problémák:

- betonba hogy fúrom be?

- eredetileg is volt (sztem még amikor csinálták a betonozást) a betonba erősített vaspánt, de a barmok kitépték, mint a huzat

- ha mégis sikerülne, hát az a nagy gyanúm, hogy azt az érzékelő áramkört vagy vezetéket is szétvernék 1 sec alatt :(

De oké, ha valahogy eljutnék oda, hogy a betonba is és a vékopny faajtóba is tudnék vaspántot fúrni, az már hatalmas eredmény lenne!! de ezt hogyan?

2012. dec. 3. 09:26
 5/9 Bence_ ***** válasza:

Betont simán lehet fúrni.

az ajtó két oldalára tegyél egy-egy fém lapot és úgy csavarozd össze őket. Mint egy szendvics.

Riasztó vezetékét meg elhúzhatod messzebbre is. Vinnyogás máshol lesz így nem tudják szétverni.

2012. dec. 3. 22:15
 6/9 anonim válasza:

A kérdező kommentje:

na okés a lakatpánt, csak a következők a problémák:

- betonba hogy fúrom be? --

-->ütvefúróval, víídiás fúrószárral ha van fúród, az valószín fúr ütve is, a vidiás fúrószár meg, kb 800 ft/ db a jó minőségű, ami a gőzölt betont is fúrja

2012. dec. 4. 16:46
 7/9 A kérdező kommentje:

köszi, az jó ötlet csak annyira nem "barmolhatom" össze az ajtót, mert esetleg beázik vagy valami van, aztán nekem ront a ház, hogy tuti miattam van, hiába akarok jót.

az nagyon tuti megoldás lenne ha két fémlap közé tenném, ahogy írtad, azt már lehet h nem tépnék fel olyan egyszerűen, csak félek, hogy na pont az majd egyeseknek nem tetszik vagy ne adj isten csepeg ott majd valami (kívülről rajta van ez a kátrányos szigetelő borítás, szal akkor azt meg kéne fúrnom ugye ...)

2012. dec. 5. 18:05
 8/9 anonim válasza:

Az se gáz, ha megfúrod. Lehet kapni tömítő pasztát.

Alkalmazhatsz gumián-t (ne száraz felületre kenni, és légnedvesség hatására köt, kb fél óra a kötési idő), vagy bitumenes pasztát, szintén kapni kis mennyiségben is.

Az árát nem tudom, de ha lehet akkor az elsőt választanám.

Az megbízható a napsütésre is.

A két fémlemezt, meg mielőtt felerősíted, azt is bekenheted a pasztával, így kizárt, hogy a víz bemenjen.

2012. dec. 13. 02:24
 9/9 A kérdező kommentje:

aha köszi a tanácsot, ez tetszik! csak mert tudod, tömbház, aztán egy ilyen miatt kitör a világháború, hogy "szétbarmolom" a tetőt ... Na ezek után ne adj isten, beázna valami, akkor tuti rám terhelnék az egész tető újraszigetelését is akár.

De oké, megpróbálom ezzel a pasztával akkor, mert nagyon fontos lenne, elegem van már kicsit, hogy nagy értékeket vandálkodnak össze, csak hát ez egy szellemház nagyjából, mert összesen hárman lakjuk az egész lépcsőházat, az emeleten én vagyok egyedül, szóval ide az jön be aki akar, és farkastörvények uralkodnak. Ezért muszáj brutálisan erős megoldáshoz folyamodnom. Nemrég fényes nappal a betonból kitépték az elég mélyre tett csavarpánt tartóit, és az biztos nem 2 perc volt, csak hát itt azt se venné észre senki, ha fényes nappal ketté fűrészelnék a bejárati ajtómat és kirámolnák a lakást ... na hát ilyenek a körülmények, elég durva, de hát ez van :(

2012. dec. 14. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!