Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen sarokcsiszolót vegyek?

Milyen sarokcsiszolót vegyek?

Figyelt kérdés

Otthoni, barkács felhasználásra lenne.

Fűnyírót, kapatagokat, stb. élezni.

Illetve láncfűrészhez szeretnék készíteni egyedi rönktámaszt.

Milyen márkát ajánlotok 10-15 ezer között ?

Hobby kategóriában. 115-125 mm-es átmérővel és kétkezes legyen.

2016. febr. 4. 17:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Szerintem is megérte. Inkább szántam rá pár ft-tal többet, és így egy jó időre megoldottam a sarokcsiszoló problémát.

Nagyon remélem mostanában nem kell flexeket keresgélnem vásárlásra. :)

2016. márc. 6. 22:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Pont 5030-at vettem én is. Nem veszem elő minden héten, de amikor mégis, akkor eléggé használatban van. Volt már, hogy sűrű (elvadult) bokorkezdeményeket irtottam vele 125-ös vidiás fűrészkoronggal, volt, hogy drótkoronggal rozsdás holmit tisztítottam fényesre hegesztéshez, festéshez, volt, hogy bevittem a céghez flexhiánykor (szigorúan keletmagyar vagyok), és sutyiban rengeteg öntvényjavító varratot köszörültem síkba vele, ahogy az 1500W-os, időnként mégiscsak meghaló, öreg Fein flexszel. Nyilván harmatgyenge, de ha épp csak annyira erőltettem, hogy izzon az anyag, akkor pont nem melegedett még, csak éppen-éppen. Jobban szeretem kesztyű nélkül fogni épp a kis teljesítménye miatt, de nem volt még gond vele, pedig közben egy állat vagyok, higgyetek nekem! :) Jól összerakott, könnyű és felvett teljesítményéhez képest kicsit talán erőske is, de főleg a súlyához képest nagyon.

Mondja mindenki, hogy ipari felhasználáshoz tervezték, és ez igaz. De az ipari felhasználáshoz nagyon hozzátartozik, hogy át-átfújod levegővel, ha úgy érzed, hogy nem csak kívül lehet poros, hanem tán ugyanúgy belül is... Szóval ha tényleg pörgeted, esetleg követ, csempét munkálsz vele, igen jó dolog páróránként kívül-belül átnyomatni kompresszorral, levegőpisztollyal. Rettentően bírja a mocskot, de egyszercsak sok lesz, és nem győzöl csodálkozni, mennyire eszi a kő a fémet. :D

2016. okt. 15. 20:11
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a tanácsot.

Nekem nem jutott volna eszembe, hogy a flexet is átfújjam.

Minden gépem (ált kompresszorral) takarítom munka után, akkor most már ez is fogom.

2016. okt. 16. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!