Milyen új műszerész esztergát vegyek?
Műszerész esztergát vásárolnék kb.300eFt-ig. Viszont annyi kínai vagy egyéb OEM márka van már a piacon, hogy nehéz körültekintően választani. (Nyilván Güde, Einhell, stb. nem érdekel.)
Valós tapasztalatok érdekelnének, ha van konkrét márkával és típussal kapcsolatos pozitív véleményetek, azt szívesen venném ha megosztanátok!
Hello, én az iskolámban ahol tanulok, ezzel a géppel szoktam dolgozni leginkább. [link]
Van is pozitív tapasztalatom, hiszen a csapágytűréseket nagyon jól el lehet készíteni vele. Árat nem tudok sajnos mondani rá, de használtan ami jó állapotban van talán kapsz 300k ért. De Ha nem csak hobbiból magadnak, hanem pénzkeresési lehetőségnek is tartod, akkor mindenképpen érdemes újat venni.(kb 500k de nem akarok hülyeséget mondani.) Remélem tudtam segíteni.
Köszönöm!
Remélem, hogy kapok még hasonlóan hasznos válaszokat. :)
Sajnos 300-ért nincsen új minőségi eszterga. Az általad említett Einhell stb. kínaiak is 200 körül indulnak, szóval esélytelen a dolog. Én az Optimumot sem ajánlom, ami egyébként fut még Bernardo, HBM meg kitudja milyen néven. Ha használt gép nem érdekel, akkor ne is olvasd tovább.
Jó lenne tudni milyen igényeid vannak. Pl. elforduló átmérő, csúcstáv stb...
Mert azért vannak műszerészesztergán belül is különbségek. Ha kis ceruzahegyező kell, akkor a tos mn80-at mondom, ha valami nagyobb is elfér akkor E1N, E2N. Ezek közül még nagyjából ki lehet fogni egykét jó darabot, nagyjából ezen az áron. De ha engem kérdezel, akkor E400. Ha van hely meg áram, akkor ezt éri meg legjobban megvenni. 4-500 körül már azért lehet normálisat kapni, van hozzá alkatrész, sokan értenek hozzá, bevált konstrukció. Szerintem ezen sokkal kényelmesebb dolgozni mint a kisgépek mellet görnyedezni, meg ha esetleg bejön valami nagyobb munka akkor sincsen rögtön gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!