Mini esztergát, de milyet?
Sziasztok,
mini esztergát szeretnék vásárolni. Ami szóbajöhet, az hobby kategória, 100-200.000 Ft között.
Első sorban a tanulás, másodsorban kis gépalkatrészek, gyűrűk/kerkötők, és más apró dolgok elkészítése lenne a cél.
Anyagokat illetően a fától a titánig, szóval ez necces lehet.
Csak semmi nagyszéria.
Amik eddig felmerültek (tudva, hogy ezek nem profi eszközök):
- [link]
- [link]
- [link]
Látszatra ez mind ugyanaz, csak a színük más, és gondolom kínai.
Új javaslatoknak is nagyon örülök!
Köszönöm!
Én is ebben a gondban voltam két éve. Bár nekem van műhelyem, és helyem is, így nem volt szükséges a "benchtop" eszterga. Viszont nagy probléma volt, hogy csak egy fázis állt rendelkezésemre.
Végül is én egy jó állapotú E1N esztergát vettem ismerőstől, alkalmi vétel volt 100.000Ft-ért.
https://www.youtube.com/watch?v=yR-mQ5iWuWs
Ez alapján meg tudtam oldani, hogy működjön egy fázisról is gond nélkül. Így Összesen kb 200.000 forintomba került. Viszont nagyon masszív gép, van hűtés is, én teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha pedig megvan a 3 fázis, akkor erre nem kell költeni.
A Güde-ről: Nem igazán német. Maga a cég valóban német, viszont csak kereskedelmi cég. Megveszi a kínai gépet, és azt adja el. Csak a saját színeiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!