Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Sérült csavart kiszedni, hogyan?

Sérült csavart kiszedni, hogyan?

Figyelt kérdés

Az autóimon a kisebb javításokat, karbantartásokat szeretem mindig magam végezni (pl.: olajcsere, fékbetét csere, stb...). Hozzám került most egy régi Swift (1.0 2001-es), és le szeretném cserélni a váltó olajat benne. Az előző tulajdonos vagy szerelő(?) sikeresen szétdarálta a csavart, szóval nem igazán lehet kicsavarni még speciális olajleeresztő kulccsal sem... A csavar: [link]

Illetve így kéne kinéznie, de helyette szinte teljesen kör alakúra van koptatva. Hogyan lehetne kicsavarni? Gondoltam, hogy ráhegesztek valami vasrudat, és azzal eltekerem, de az túl macerás, nem is férek annyira jól hozzá, és nem akarok a kicsi alján hegesztgetni. Van valakinek esetleg valami tippje, ötlete? Nagyon hálás lennék!

2016. jan. 13. 20:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ember, egy fél teniszlabdára csinálsz passzos furatot és ráhúzod a fúrószárra, olajfolyás probléma megoldva! Mi olyan nehéz?
2016. jan. 15. 12:21
 12/14 A kérdező kommentje:
A gyanta erejében én is kételkedek, azért tettem fel a kérdést. Meg fogom próbálni a törtcsavar kiszedővel, de igen, az olajfolyás tényleg visszatart, mert nem akarom a fúrógépem tönkretenni, de valahogy megoldom, hogy ne rá folyjon...
2016. jan. 15. 16:41
 13/14 anonim válasza:

Szia,

Sikerült megoldani? Nekem is ez a problémám.

2017. nov. 24. 14:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyébként a legegyszerűbb az lett volna ha valami keményebb a lyukba éppen nem belemenő torx kulcsot/bitet belepüfölsz és utána azzal kitekered.

Gyakorlatilag átmetszi torxra a lyukat.

Hegeszteni nem szerencsés, vagy kívül gyullad meg valami vagy belül.

2019. nov. 4. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!