Mit csináljak a wc-vel ha feljön a víz?
Az a baj, ha tovább használod, még jobban el fog dugulni. Végül le se megy. Nem biztos, hogy te dugítottad el, valami kisebb dugulás lehetett, ami most szépen kiteljesedik :-)
Ha nem tudod megoldani, gyorsszervízt (dugulás elhárítás) kell kihívni.
Először is vegyél egy pumpát, mert lehet, hogy valami egyszerű, kisebb probléma van, amit le tudsz nyomni. (Bár erre kisebb az esély, de egy párszáz Ft-ot megér.)
Aztán ha személyesen nem tudod elhárítani, akkor hívj szakembert, mielőtt teljesen eldugul, és esetleg zuhanyozáskor feljön minden, ami előzőleg a wc-be került, és jól besűrűsödött a dugulás fölött. Egy ilyen lakás kitakarítása nem ártatlan szűzleányoknak való dolog, egyszer volt alkalmam benézni egy ilyen helyre, mély benyomást tett rám...
Ez viszont 10-12 E körül van, ha profi gépi csőgörénnyel végzik, vagy ha a wc-csészét is fel kell venni, még többe.
Egyszer találtam szembe magam igazán kemény lefolyóproblémával. Elérni nem volt mivel a dugulást, nagyeszűek a tisztítónyílásokon spóroltak, és semmi duguláselhárító nem működött. Aztán jött egy ötletroham (némi haraggal vegyítve), és egy flakon teszkós hidegzsíroldót kapott, amivel kábé lefedtem az éves károsanyag-kibocsátás adagomat tíz másodperc alatt. Reggelig békén hagytam, és reggel csoda történt. A rend kedvéért még sok-sok liter nagyon forró vízzel meg lett öblítve igen bőségesen, és azóta is perfekt a cucc. Hogy mit oldottunk ki, nem tudom.
Ennél csak az volt makacsabb, amikor föl kellett szedni a csöveket, mert az egyik tömítés keresztbe állt a mesterek arany kezét dícsérve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!