Mosógép és mosogatógép egyszerre megy, feljön a víz, miért?
A mosogatógép és a mosógép egyszerre ment. Azt vettem észre, hogy a konyhai csap már tele van a mosógép kiengedett szennyes vizével és nem megy le.
Kikapcsoltam a mosogatógépet, akkor sem ment le a víz, majd a mosógép nem is centrizett ki rendesen, közben folyamatosan mertem ki a vizet a mosogatóból.
Ma reggel engedek vizet a mosogatóba és ugyanúgy nem megy le a víz, hiába pumpáltam meg, meg sem mozdul.
Hogy lehet, hogy egyik nap minden tökéletesen működik, aztán hirtelen teljes egészében eldugul a lefolyó? Vagy más gond lehet?
"A mosogatógépbe csak zsír- és olajmentes edényeket szabad beletenni"
Vagyis csak elmosogatott edényt tegyünk bele? Talán nagyjából kitörölt edényeket, mondjuk. Valószínűleg így értetted.
Egy részleges dugulás már feltehetőleg korábban is volt, ezért tudott teljesen eldugulni így hirtelenjében valami kisebb dologtól.
Most a pumpálástól a teljes dugulást okozó cucc lement, de a részleges dugulás maradt, valószínűleg, és újra eldugulhat teljesen.
Ahogy az előző írja, használj lefolyótisztító anyagot.
Engedsz forró vizet, aztán kevés vízzel lejuttatod a tisztítót, félóra várakozás után megint mehet a forró, átmosatni a csövet. Ezt érdemes több alkalommal eljátszani, mert annyira azért nem szuper anyagok ezek, hogy feltétlenül elsőre teljesen kitisztítsák a rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!