Miért nincs SDS-es csempefúrószár?
én sima módban szoktam a csempét kifúrni, egy jó minőségű fúrószár úgyis simán átfúrja a fél centis kerámia lapot.
egyébként SDS-el szoktam fúrni, csak lekapcsolom a kalapácsfúrást, és csak sima fúrómódban használom.
mint a vajat úgy átviszi a kerámiát.
gres lapnál már más a történet, oda tényleg jófajta vídiás fúrószár kell, hogy ütve fúrás nélkül kifúrd.
Köszönöm a válaszokat.
Időközben vettem egy csempefúrószárat és befogtam kis fúró-csavarozóba és gond nélkül vitte az is.
Azt értem, hogy az SDS-es fúrószár ütvefúráshoz való csak az nem tiszta, hogy mivel át lehet váltani a gépet sima fúró módba akkor miért nem csinálnak csempefúrószárat SDS-es véggel.
Az SDS vég, az a betonhoz (concrete) való,azaz rendkívűl erős falszerkezetre szükséges,mind meghajtásra,mind kalapálásra,annak is ütvefúrás alkalmazása az elsődleges.
A csempe az rakható téglára is nem csak betonra. Így alapértelmezésben a csempe fúró koronák nem sds- szárral vannak szerelve,hisz magát a csempét SOSEM ÜTVEFÚRJÚK,mert ripityára törik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!