Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Némelyik led izzóm akkor is...

Némelyik led izzóm akkor is világít egy picit ha nincs felkapcsolva a lámpa mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

2015. nov. 3. 21:18
1 2
 1/13 TappancsMancs ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok. Nekünk is van egy ilyen, szerintem régi típus és a "kapcsolása" lehet gond. Ahogy néztem ez olyan kicsi fény ami szinte csak jelzőfény nem is látni mellette semmit sem. Mi hagytuk úgy de kíváncsi volnék rá én is.
2015. nov. 3. 21:32
 2/13 anonim ***** válasza:
40%
A kompakt csövek elektronikáiban található pufferkondenzátort az előtte lévő egyenirányító sajátosságai miatt lassan feltölti, mely elérve az elektronika üzemi szintjét, annak indulásával a csövet egy pillanatra begyújtja-kisütve így a puffert, folyamat elölről folytatódik. A jelenség többnyire az olcsó, előfűtés nélküli kompaktok sajátja (az előfűtötteknél a fűtésért felelős alkatrész nem engedi a csövet felvillanni).
2015. nov. 3. 22:27
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
Az akkor lehet, ha a Kapcsoló vezetékei között valami nagyon kevés átvezetés van, pl egy világítós kapcsolónál a kapcsolóba épített glimm, esetleg a nedves fal vagy bármi ami nagyon kicsit átvezet, az már elég a lednek, hogy nagyon halványan világítson. Esetleg a kapacitív, egymáshoz közel évő felületeken, hosszú vezeték páron átszóródó feszültség is okozhat ilyent, hiszen váltó feszültségnél megy át kevés energia a kondenzátoron (két hosszú párhuzamos vezeték között), ha a kapcsoló vezetékének a két szála hosszú úton fut egymás mellett, de ez nem okoz semmilyen gondot sem többlet fogyasztást sem.
2015. nov. 4. 04:16
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
vagy a glimmlámpás kapcsoló miatt, vagy nem a fázis, hanem a nulla van megszakítva a kapcsolóval. ezeknél szokott halványan derengeni a fénycső, vagy a led izzó.
2015. nov. 4. 04:45
 5/13 anonim ***** válasza:
4-esnél az igazság
2015. nov. 4. 07:33
 6/13 anonim ***** válasza:
53%

#2 fuss neki a kérdésnek még egyszer, nem kompakt fénycső hanem LED fényforrás van írva.

egyébként a kapcsoló nem a fázist kapcsolja, hanem a nullát, ahogy a 4-es írta.

2015. nov. 4. 10:08
 7/13 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat-
2015. nov. 4. 11:04
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha rendesen van bekötve a kapcsoló, akkor az a fázist szakítja meg, nem a nullát. A ledes izzóval egybeépített elektronikus előtétekben viszont lehet olyan kondenzátor, amitől lekapcsolt állapotban is bocsáthatnak ki fényt a diódák.
2015. nov. 4. 11:50
 9/13 anonim ***** válasza:
...feltéve, ha a fázis elér a kondiig, és ott átindukálódva záródik egy kör
2015. nov. 4. 13:05
 10/13 anonim ***** válasza:

"viszont lehet olyan kondenzátor, amitől lekapcsolt állapotban is bocsáthatnak ki fényt a diódák."

..még néhány másodpercig, amíg ki nem sül a töltése, mert ugye tudjuk, hogy az nem egy kimeríthetetlen áramforrás.

2015. nov. 4. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!