Némelyik led izzóm akkor is világít egy picit ha nincs felkapcsolva a lámpa mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
2015. nov. 3. 21:18
1/13 TappancsMancs válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok. Nekünk is van egy ilyen, szerintem régi típus és a "kapcsolása" lehet gond. Ahogy néztem ez olyan kicsi fény ami szinte csak jelzőfény nem is látni mellette semmit sem. Mi hagytuk úgy de kíváncsi volnék rá én is.
2/13 anonim válasza:
A kompakt csövek elektronikáiban található pufferkondenzátort az előtte lévő egyenirányító sajátosságai miatt lassan feltölti, mely elérve az elektronika üzemi szintjét, annak indulásával a csövet egy pillanatra begyújtja-kisütve így a puffert, folyamat elölről folytatódik. A jelenség többnyire az olcsó, előfűtés nélküli kompaktok sajátja (az előfűtötteknél a fűtésért felelős alkatrész nem engedi a csövet felvillanni).
3/13 anonim válasza:
Az akkor lehet, ha a Kapcsoló vezetékei között valami nagyon kevés átvezetés van, pl egy világítós kapcsolónál a kapcsolóba épített glimm, esetleg a nedves fal vagy bármi ami nagyon kicsit átvezet, az már elég a lednek, hogy nagyon halványan világítson. Esetleg a kapacitív, egymáshoz közel évő felületeken, hosszú vezeték páron átszóródó feszültség is okozhat ilyent, hiszen váltó feszültségnél megy át kevés energia a kondenzátoron (két hosszú párhuzamos vezeték között), ha a kapcsoló vezetékének a két szála hosszú úton fut egymás mellett, de ez nem okoz semmilyen gondot sem többlet fogyasztást sem.
4/13 anonim válasza:
vagy a glimmlámpás kapcsoló miatt, vagy nem a fázis, hanem a nulla van megszakítva a kapcsolóval. ezeknél szokott halványan derengeni a fénycső, vagy a led izzó.
6/13 anonim válasza:
#2 fuss neki a kérdésnek még egyszer, nem kompakt fénycső hanem LED fényforrás van írva.
egyébként a kapcsoló nem a fázist kapcsolja, hanem a nullát, ahogy a 4-es írta.
7/13 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat-
2015. nov. 4. 11:04
8/13 anonim válasza:
Ha rendesen van bekötve a kapcsoló, akkor az a fázist szakítja meg, nem a nullát. A ledes izzóval egybeépített elektronikus előtétekben viszont lehet olyan kondenzátor, amitől lekapcsolt állapotban is bocsáthatnak ki fényt a diódák.
9/13 anonim válasza:
...feltéve, ha a fázis elér a kondiig, és ott átindukálódva záródik egy kör
10/13 anonim válasza:
"viszont lehet olyan kondenzátor, amitől lekapcsolt állapotban is bocsáthatnak ki fényt a diódák."
..még néhány másodpercig, amíg ki nem sül a töltése, mert ugye tudjuk, hogy az nem egy kimeríthetetlen áramforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!