Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Némelyik led izzóm akkor is...

Némelyik led izzóm akkor is világít egy picit ha nincs felkapcsolva a lámpa mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

2015. nov. 3. 21:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ma direkt megfigyeltem a ledes izzóimat, és nekem is van olyan, ami lekapcsolás után is ad ki egy minimális fényt, de lekapcsolás után is, több percig. És nem is mindegyik ledje, hanem egy-kettő a sok közül. A kapcsolóm tuti jól van bekötve, én tényleg nem tudok másra gondolni, mint az előtétre. Akár egy kis kondi is adhat még több percig annyi energiát, ami fényjelenséget okozhat egy- két leden az égőben.
2015. nov. 4. 17:55
 12/13 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

Amennyiben lámpáid fémházasak és befoglaló keretük fémből van, amivel a lámpa fémesen érintkezik, illetve a keretek földelve vannak, akkor viszont a lámpa ereszti a hálózati villanyt. Ennek mértéke nem akkora, hogy észrevehető legyen az áramütés vagy jelentősebb energiafogyasztás keletkezzen, de benne van a pakliban, hogy a szigetelés, ami LED és a hűtő felülete között van tönkremegy és bekövetkezhet egy potenciális villamos baleset. Ezt főleg a fémházas lámpák egyik tulajdonsága, melybe kondenzátor alapú kapacitív jellegű, áteresztő típusú, vagy kapcsolóüzemű és szintén áteresztő típusú, ú.n. step-down konverteres áramgenerátort épít a kis kínai.

Ezeket ráadásul CSAK 1000-1200 VAC feszültségszintű szigetelésvizsgálatnak vetik alá, ha alávetik... Ennek a feszültségszintnek vizsgálatkor 2000 VAC-nak kellene lennie.

Viszont nem kizárható az, hogy lámpáidban olyan elektronika van, aminek a LED oldali szűrése nagy. Ezt már az előzőekben megválaszolták.

Üdv!

2015. nov. 6. 09:29
 13/13 cino63 válasza:
Üdv mindenkinek.Az én esetem ugyan ez lekapcsolva halványan világított ha megérintettem a falat és fogtam a lámpatestet még fel is erősödött lekapcsolt állapotban is.Egy 12v-os közelítés kapcsolóval,vettem egy 220-as közelítés kapcsolót jó kis átszerelés után felrakva ugyan az a jelenség.Szerencsétlenségemre vagy szerencse mert így rájöttem a 220v két vezetékét felcseréltem és láss csodát megszünt a jelenség.Én nem igazán tudom kimérni melyik a 0 és melyik a fázis de nekem ez volt a megoldás hogy a másik vezetéket kellet megszakítanom.
2017. nov. 30. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!