Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A forrasztópisztoly hány A-al...

A forrasztópisztoly hány A-al melegíti a hegyet?

Figyelt kérdés
Megmérné valaki akinek van ilyen?

2015. okt. 1. 13:04
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ilyen eszközt akarok gyártani:

https://www.youtube.com/watch?v=iCc-KPIA3gw

2015. okt. 3. 19:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Egy ilyen géphez inkább próbálj acélhuzalt használni. Olcsóbb, mint a réz, cserébe nagyobb ellenállású, vagyis ugyanakkorra keresztmetszet esetén kisebb áramerősséggel fog vágni. Egy kis darabon megnézed, hogy hány A kell neki, ahhoz hogy jól vágjon, utána már ki lehet számolni mekkora trafó kell. Viszont mindenképp kelleni fog egy elektronika, amivel tudod szabályozni az áramerősséget.

És mindenképp kelleni fog a gépi előtolás, akár hengereket formázol, akár mondjuk díszléceket. Ha nem egyenletesen tolod, akkor nagyon egyenetlen lesz.

2015. okt. 4. 08:31
 13/15 anonim ***** válasza:

megmértem

100 wattos, KL-808 forrasztópisztolyom (is) van

[link]

ez 0,4 volttal és 1,7 amperrel melegíti a hegyet

egy dt9205a multiméterrel mértem

így:

[link]

2015. okt. 8. 15:00
 14/15 anonim ***** válasza:
A hegyet kivetted árammérés közben? vagy legalábbis sorba kötötted vele? Mert az 1.7A nekem nagyon kevésnek tűnik. Így ez nincs 1W sem.
2015. okt. 8. 20:20
 15/15 anonim ***** válasza:

benne hagytam a hegyet, de úgy hogy:

mindkét rögzítő csavart meglazítottam

kivettem a hegyet

csak az egyik felét tettem vissza, a másik vége szabadon "lógott"

a multiméter egyik mérőcsúcsát a szabadon lévő hegycsatlakozóhoz, a másikat a hegyhez rögzítettem

tehát sorosan kapcsoltam a multimétert áramerősség méréséhez

bedugtam a 230ba, majd bekapcsoltam a pákát

feszültség méréséhez benne hagytam a hegyet és párhuzamosan kapcsoltam a multimétert.

[link]

2015. okt. 9. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!