Rézpálca forrasztása?
Figyelt kérdés
2 egyforma összetételű 3mm-es átmérőjű rézpálcát szeretnék összeforrasztani, sima forrasztópisztollyal és amit adtak hozzá forrasztó anyagot azzal megoldható-e vagy szerezek be ilyen modellezőknek való kis gázforrasztót (hasonló lángja van mint a vihargyújtónak) köszi a válaszokat :) 24F2013. nov. 11. 17:47
1/5 anonim válasza:
A férjem rendszeresen forraszt rezet, sima snassz forrasztópákával, és cinnel... (vasútmodellező)
Max ha nagyon szennyezett, akkor lemaratja forrasztósavval előtte.
Gázpáka csak akkor kellene, ha sokkal vastagabb anyaggal dolgoznál.
2/5 anonim válasza:
Ha csehszlóvák pillanatpáka, akkor azzal még megoldható a forrasztása. Beónozod a pálcák végeit egyenként, utána összemelegíted. De kis rutinnal ezt gáztűzhely fölött is meg lehet csinálni. Az olcsóbb kis gázpákák nem túl jók sajnos.
3/5 A kérdező kommentje:
Teljesen jó írás mármint a gázfáklyás teszt most amint keresgéltem rá bukkantam ilyen ceruza láng forrasztóra is potom pénzért ugyan az kb mint a nagyobbik testvére amiről szó volt a küldött linkben csak miniben , egyébként manessman forrasztó pisztolyom van 3 fej van hozzá némi ón (minimális) meg zsír vagy nem tudom minek mondják egyébként ezt a zsírt a munkadarabra kell kenni vagy az ónra ? másrészt közben próbáltam összerakni az említett pálcát de sikertelenül .
2013. nov. 11. 19:29
4/5 anonim válasza:
Amit zsírnak nevezel az ún. folyasztószer, a megtisztított felületre kell felvinni, elméletileg jobban befutja a forrasztóón, de ha gyantás ónod van, akkor nem fontos.
5/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a válaszokat sokat segítettek
2013. nov. 15. 19:01
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!