Van egy szó szerint 100 éves 1,5-2 kilós fejszém. Azzal szoktam a tuskókat hasogatni. Viszont a göcsörtös darabokkal eléggé meg szoktam küzdeni, a fa nyelek is gyakran törnek. Ezért gondoltam egy kicsit komolyabb darabra. Ez milyen lehet? Árban ennyit nem sajnálok rá. 25e-t egy Fiskarsért más sokallok.
2015. szept. 28. 18:43
1/8 electroman75 válasza:
Nekem is van egy ilyen szerszámom,én is vártam a csodát tőle de eddig még nem érkezett meg:((( Viszont kipróbáltam a Fiskars x7 és x9 fejszéket, na azokkal valóban játék a favágás. A te dolgod és pénzed de inkább pótold ki az extol árát és nem cumizod le magad a favágással. A jó szerszám nem olcsó,de csak egyszer kell megvenned.
2015. szept. 28. 20:29
2/8 anonim válasza:
Isteni jó. Amikor először ütöttem ilyennel, hatalmasat csaptam a betonra, úgy szétvitt egy vastag tuskót... Hálistennek a betonnak inkább megártott, mint az élének.
2015. szept. 28. 22:21
3/8 anonim válasza:
Nekem egy "MAGMA TOOLS 2500" nevű szörnyetegem van, és nagyon bevált. Fa nyele van, de nyélvédő vasalatot is tett rá a gyártó, én eddig még nem tudtam tönkretenni, pedig szorgalmasan igyekszem. Fiskars kis lemaradással majdnem ugyanezt tudja ötszörös áron.
2015. szept. 28. 22:45
4/8 TappancsMancs válasza:
Az extoll nem egy minőség és ennek a nyele is teljesen egyenes ami nem jó. Nézz meg más fejszéket és van legalább a végén egy törés vastagítás lecsúszás ellen. Jobbat találsz ennyiért is.
Ja és a 100 éves fejszére vigyázzál mert gyűjtőknek érhet valamit, eredeti nyél nélkül is.
A fa nyelet meg festékbolt > lenolaj > kenés majd szárad > kenés..
2015. szept. 29. 00:05
6/8 TappancsMancs válasza:
A fanyélnél szívósítja a lenolaj kence. Jól fel kell melegíteni a nyelet de nem égetni csak forróra, átkenés és ímg szívja mehet neki, de fokozatosan. Somfa a legjobb.
2015. szept. 29. 00:18
7/8 A kérdező kommentje:
Meghozta a futár. Hát van súlya! Nem kevés az a 4 kiló. Pont ez az előnye. A nagy tömeg miatt jóval nagyobb mozgási energiával lehet rásózni vele a tuskóra, mint a régivel. Ami még meglepett, hogy milyen széles ez a fejsze. Azt hittem ez hátrány, de nem. Pont amiatt nem tud úgy megszorulni, mint a régi 100 éves. Kipróbáltam pár száraz görcsös tuskón.
Hát, azért ez sem csodafejsze. Azért én nem áradozok róla úgy mint egyes kommentelők a neten, mert volt hogy még ez a 4kg teljes erővel lesújtva is visszapattant. De 4-5 ilyen csapás és megadta magát a tuskó. A régivel azért nehezebben ment volna.
A nyelével semmi bajom. Gumírozott, jó fogású, egyáltalán nem zavar, hogy egyenes.
2015. okt. 2. 20:10
8/8 A kérdező kommentje:
A 100 éves, egyébként még lehet hogy több is. A nagyanyám apjáé volt, aki favágóként dolgozott az erdőben annak idején. És én sem vagyok már 20 éves. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!