Fejsze nyelét hogy célszerű rögzíteni?
Úgy láttam, hogy egy kis ék szokott benne lenni. A nyél végét fűrészeljem be, húzzam rá a fejszét és utána kalapáljam bele a vágatba az éket?
A bolti nyélen nincs bevágás és még soha nem csináltam ilyet, ezért kérdezem.
De ha a fa nyelet bele tudom tolni a vas lukjába, akkor értelem szerűen visszafelé is ki tud csúszni.
Amiket árulnak nyéllel együtt, abban mind van egy kis ék. Láttam is ilyen éket, de az műanyagból van, azt szerintem nem lehet beleverni a bükkfa nyélbe.
A fejszémnek a gyári nyel eltörött ezért kéne kicserélnem. Abban is van egy kis ék. Az is műanyag, vagy fa. Csak a végét látom, egészben szinte lehetetlen kivenni. A beletörött nyéldarabot úgy kell majd valahogy kifarigcsálnom.
Bemész egy gazdaboltba a feszéddel együtt, és ott adnak hozzá való nyelet is!Amint látod több méretű van!Biztosan találsz majd megfelelőt!
Ezt fogom tenni. Van is egy ilyen bolt a közelben.
Egyébként úgy néztem, hogy ilyen 60-70-es hosszúságú kellene egy ilyen 1250g-os fejszéhez.
Hasonló problémát a következőképpen oldottam meg:
1, Kivettem a régi nyelet.
2, A farészbe egy kis vágatot, hasítás csináltam vésővel.
3, Készitettem egy darab laposvasból éket.
4, Vissza a nyél, beleütöttem az éket.
5, Áfúrtam a fejszét (merőlegesn nyél irányában)
6, Facsavar a furatba.
Kész
Köszönöm, de már nem aktuális a kérdés.
Megoldottam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!