Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Csaptelep leszerelésekor...

Csaptelep leszerelésekor Z-idomban találtam, mi ez?

Figyelt kérdés

[link]

A csaptelep és a hideg vizes Z-idom között találtam az idom peremétől beljebb. Először azt hittem hogy egy beszakadt tömítőgumi, csavarhúzóval tudtam kipiszkálni. Egy rövidebb Z-idomba téve körülbelül 1 cm-t kiállna, szóval nem tűnik univerzálisnak.

A két vége egyforma, mindkettőben műanyag gyűrű van amelyet ki lehet venni, bár visszatenni már nehezebb.

Ez az izé egyébként gumiból van és mindkét végében van műanyag gyűrű amelyet ki is tudtam belőle szedni, bár visszatenni már nehezebb. Netán valamilyen típusú tömítőbetét akarna lenni?

2015. szept. 4. 05:47
 1/10 anonim ***** válasza:

megnéztem a képet, nagyon szép a páfrány...

ami a kérdésedet illeti, passz... van valami csőszerelő, vagy vizes ismerősöd? esetleg megkérdezheted -ha megoldható- ott, ahol vetted.

vagy várhatsz os egy kicsit, hátha nálam okksabbak is olvassák a kérdésedet. sok sokert!

(megtennéd viszont, a sikerül megfejteni a rejtélyt, hogy megírod? érdekelne engem is, lehet, hogy később másnak is jól jönne az infó)

üdvőzlet!

2015. szept. 4. 11:54
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi, de ne csak élcelődj, mert autofókuszos nélküli vacak. :P

Megírom persze ha gondolod, de te is el tudnád menteni ezt a kérdést vagy már ott van a megválaszoltjaid között, van ilyen funkció..

2015. szept. 4. 17:50
 3/10 anonim ***** válasza:
csak nem írtad meg. erről ennyit.
2017. máj. 29. 19:41
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát mert talán azóta sem kaptam választ arra, hogy mi lehetett? :D
2017. máj. 31. 16:08
 5/10 anonim ***** válasza:
És azóta? 😃
2019. jan. 8. 15:06
 6/10 A kérdező kommentje:

Képfeltöltés gone.. előbb újra meg kéne keresnem, aztán feltöltenem ide a képet, hogy egyáltalán választ kaphassak rá a jövőben.

Ha jól emlékszem, nem lehet, hogy kiállt az idomból a gumihenger vége? Ergo el tudom képzelni tömítésként.

2019. jan. 9. 09:36
 7/10 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Azóta se? XD
2021. máj. 3. 10:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Kép híján már pláne nem... :-)
2021. máj. 3. 12:08
 9/10 anonim válasza:

Láttam, hogy nagyon régi a kérdés, de most találtam rá. :)

A "Z" idomban (excenternek is hívják) bizonyos gyártók elhelyeznek egy zajcsökkentő betétet, ami gumiból van és van rajta egy műanyag idom is.

Amikor elzárod a csapot, akkor a nyomásváltozás miatt ütés éri a csaptelepet, ez a betét ezt az ütést hivatott csillapítani.

2022. máj. 4. 19:43
 10/10 A kérdező kommentje:

Na, ez egy igazán hasznos válasz volt, köszönöm! :-)

Ha jól gondolom, van olyan amelyik egyben a tömítés funkcióját is ellátja?

2022. máj. 4. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!