S. O. S. szoruló csaptelep?
Figyelt kérdés
Sziasztok, a fürdőkád melegvíz csapja alkalmanként megszorult mikor próbáltam elzárni de némi erőszak alkalmazásával mindig sikerült elzárnom egészein ma estig. Megint megszorult a kis barátunk de nem akart elzáródni így kirohantam és elzártam a főcsapot (társasház így a lakásban könnyen elérhető). Próbáltam toábbra is elzárni de sajnos nem sikerült így gondoltam leveszem a "tekerőt" hátha okosabbak leszünk és ott lesz a gond. Ahogy leszedtem a tekerőt benne maradt a műanyag betét. Megtöröltem a csapbetét zár részét és visszaraktam a tekerőt. Ismét megpróbáltam eltekerni de mostmár a tekerő elfordul viszont a csaptelep nem záródik azaz nem szorul/akad megfelelően a tekerő és a műanyag betét a csaptelephez. Gyorsan kipróbáltam betétestől más csapon a tekerőt és ott jó volt. Továbbá másik csapot is kipróbáltam műanyag betétestől a melegvizes csapon és az is elugrált így nem a tekerővel van gond. Hogy tudnám elzárni a melegvizes csapot csapkulcs, franciakulcs és bármi hasonló eszköz nélkül? Van egyáltalán megoldás vagy teljes csapbetét csere?2015. ápr. 15. 23:12
1/6 anonim válasza:
A megoldás a csapcsere, mivel az egész vízköves. Az újat pedig hetente - havonta egyszer megmozgassuk (kinyissuk - ezárjuk), hogy a vízkőlerakódást meggátoljuk.
2/6 kata kata válasza:
Kérd meg a szomszédot vagy ismerősödet,hogy egy 17-es csillag villáskulccsal cserélje ki a betétet.
3/6 anonim válasza:
A sarokszelepet kellene megpróbálni zárni.
4/6 A kérdező kommentje:
csapcsere alatt csaptelepcserét értesz? Nem lenne elég a melegvizes oldal csapbetétét cserélni? megnéztem nincs horrorára és könnyen szerelhető.
2015. ápr. 16. 08:27
5/6 anonim válasza:
de igen, a betétet elég cserélni
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget !
2015. ápr. 16. 14:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!