Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A csaptelepek két csatlakozói...

A csaptelepek két csatlakozói (hideg és meleg vízhez) milyen távolságra vannak egymástól? Hány mm?

Figyelt kérdés
A vízvezeték kiépítéséhez jó lenne tudnom, hogy a csaptelepek csatlakozói milyen távolságban vannak egymástól. Ez szabvány, minden márkánál/típusnál ugyan az, vagy különbözhet?

2015. ápr. 7. 21:36
1 2
 1/11 TappancsMancs ***** válasza:

Magán a csaptelep alján közel vannak hogy átférjenek a mosdó erre kialakított lyukján. Onnan 2 db cső megy ki belőlük amik felxibilisek pont azért, hogy a falból kiálló csatlakozásokhoz igazíthatóak legyenek. Inkább e két cső a hideg-meleg hossza lehet alap hossz vagy toldható ha messzire tették a falon a kiállásokat.

Már ha jól értem a kérdést.

2015. ápr. 7. 22:08
 2/11 TappancsMancs ***** válasza:
Aha most nézem - ha most építed ki a vezetékeket akkor tedd olyan helyre hogy a szifon mellett és-vagy mögött elférjenek, tehát ne essen ugyanoda a szifon mert azt is fel kell tenned. A hideg meleg elzáró gombjait is tudd rendesen használni, néha úgy teszik oda hogy alig fér oda az ember keze ha el kell zárni.
2015. ápr. 7. 22:15
 3/11 anonim ***** válasza:
a kérdező szerintem ilyenre gondolt [link]
2015. ápr. 7. 22:16
 4/11 TappancsMancs ***** válasza:

Valahogy így lenne szép megoldás, nézd össze a vezetékeket és a szifont is.

[link]

2015. ápr. 7. 22:18
 5/11 TappancsMancs ***** válasza:
A 3# az kádhoz van ezt nem írta.
2015. ápr. 7. 22:19
 6/11 anonim ***** válasza:
pedig tuti a kádasra gondolt. Annyit gondolom tud, hogy a mosdó csaptelepét flexi csővel oda köti ahova akarja
2015. ápr. 7. 22:37
 7/11 TappancsMancs ***** válasza:

Ha kádhoz vagy zuhany csaptelep akkor 150 mm a táv, de mai világban én előre megvenném nehogy kitaláljanak valami okosat :D

[link]

A legjobb ha a kiállások már a falban pontosak, bár lehet kicsit csalni a felszereléskor, kicsit elbír, de jobb ha nagyon pontos a 150 mm és vízszintezővel is be van állítva.

https://www.youtube.com/watch?v=CHlJhMq58As

2015. ápr. 7. 22:42
 8/11 TappancsMancs ***** válasza:
Hát igen biztosan tudja. Majd ír valamit.
2015. ápr. 7. 22:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem mosdó csaptelep, hanem kádtöltő és mosogató, akkor szabvány minden márkánál és típusnál. A cső kiépítésénél törekedni kell a 150 mm távolságra, de nincs tragédia ha nem milliméter pontos, a finombeállítást úgyis excenterekkel fogja elvégezni a vízvezeték szerelő.
2015. ápr. 8. 16:13
 10/11 A kérdező kommentje:

A #3-as hozzászóló gondolta jó, én lehet nem fogalmaztam meg jól.

Igen erre gondolok, hogy a hideg-meleg vizes csövek a falban milyen távolságban vannak, de akkor meg is kaptam a választ: 150 mm.

Köszönöm.

2015. ápr. 8. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!