A csaptelepek két csatlakozói (hideg és meleg vízhez)
milyen távolságra vannak egymástól? Hány mm?
Figyelt kérdés
A vízvezeték kiépítéséhez jó lenne tudnom, hogy a csaptelepek csatlakozói milyen távolságban vannak egymástól. Ez szabvány, minden márkánál/típusnál ugyan az, vagy különbözhet?
Magán a csaptelep alján közel vannak hogy átférjenek a mosdó erre kialakított lyukján. Onnan 2 db cső megy ki belőlük amik felxibilisek pont azért, hogy a falból kiálló csatlakozásokhoz igazíthatóak legyenek. Inkább e két cső a hideg-meleg hossza lehet alap hossz vagy toldható ha messzire tették a falon a kiállásokat.
Már ha jól értem a kérdést.
2015. ápr. 7. 22:08
2/11 TappancsMancs válasza:
Aha most nézem - ha most építed ki a vezetékeket akkor tedd olyan helyre hogy a szifon mellett és-vagy mögött elférjenek, tehát ne essen ugyanoda a szifon mert azt is fel kell tenned. A hideg meleg elzáró gombjait is tudd rendesen használni, néha úgy teszik oda hogy alig fér oda az ember keze ha el kell zárni.
A legjobb ha a kiállások már a falban pontosak, bár lehet kicsit csalni a felszereléskor, kicsit elbír, de jobb ha nagyon pontos a 150 mm és vízszintezővel is be van állítva.
Ha nem mosdó csaptelep, hanem kádtöltő és mosogató, akkor szabvány minden márkánál és típusnál. A cső kiépítésénél törekedni kell a 150 mm távolságra, de nincs tragédia ha nem milliméter pontos, a finombeállítást úgyis excenterekkel fogja elvégezni a vízvezeték szerelő.
2015. ápr. 8. 16:13
10/11 A kérdező kommentje:
A #3-as hozzászóló gondolta jó, én lehet nem fogalmaztam meg jól.
Igen erre gondolok, hogy a hideg-meleg vizes csövek a falban milyen távolságban vannak, de akkor meg is kaptam a választ: 150 mm.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!