Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit tudok kezdeni az elromlott...

Mit tudok kezdeni az elromlott (? ) csaptelep szabályozójával (átváltó gombjával)?

Figyelt kérdés

A szabályozó felfele húzva váltott át a zuhanyra, de most pár napja a kezemben maradt és nem tudom használni. Nincs a fémpálcán menet, nem szorul rá, kihúzásnál újra kijön.

Aki ismeri a típust, legyen szíves tanácsot adni, hogy miként fogja újra tenni a dolgát, hogy kell visszatenni, hogy ne jöjjön ki.

[link]

2015. jan. 7. 10:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Csaptelep csere.(vagy leszereled és beviszed a szervizbe)
2015. jan. 7. 11:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem dettó!

Ha ügyes vagy,tudsz/szeretsz barkácsolni,meg tudod csinálni. Szétszeded:leveszed a zuhanycsövet. A fehúzható száron van egy kis biztosító/zéger gyűrű,azt lepattintod,akkor a sszelepszár alólról,(a gégecső helyén)kijön (a kis rugóval együtt). Ezután a szárra vágsz menetet(M4). Visszarakod. Csavarboltban keresel valami olyan 4-es anyát,ami a normáltól nagyobb(pl dísz anya),és azt rátekered. Ha felhúzod,és megfogod óvatosan fogóval a száat,akkor meg is birod húzni rendesen.

Azt a műanyagot már nem bírod újra rögzíteni,én is próbáltam ragasztani-nem ment. Menetet vágtam...és én egy régi rádióantenna gombját csavartam rá,ami réz,és krómozott. Persze nem olyan,mint a gyári,de vagy két éve működik,és nem kellett az egész csapot kicserélni.

2015. jan. 7. 13:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Felhívtam ma a Mofém szervizét, elvileg 5 évnyi jótállás van rajta és a csaptelep 4 éves, csak éppen a garanciajegyét kéne megtalálnom - és akkor kijön valaki 8 napon belül és megjavítja :D

Lehet, hogy nem akarok egy egésznapos reménytelen keresésbe belekezdeni, plusz még napokat így tölteni...És aztán várhatom a következő elromlást.

Azt hiszem, hiba volt egy ilyen konstrukciót választani, ahol az állandó felfelé húzás gyorsan megviseli az alkatrészeket, de erre akkor nem gondoltam.

2015. jan. 8. 01:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Ne aggódj minden csaptelepnek a z.váltó a gyenge pontja.

(amúgy ha tudod a tipusát,bár nem látszik a kar de mambó5-

re gondolok kapható külön komplett váltó a szerelvény boltokban)

2015. jan. 8. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!