Hogyan lehet régi, csöpögő csapot leszerelni és javítani?
Mivel képet nem tettél fel, a legjobb szaktanács: fordított sorrendben, mint ahogy felszerelték!
.
Én mindig a hideg/melegvíz főcsapjának elzárásával kezdem, aztán a csapot a vízvezetékekkel összekötő csövek levételével folytatom. Miközben ezt csinálod, meglátod, hogyan van a csap a kagylóhoz rögzítve!
Igen, a csapfogantyún lévő kis műanyagra gondoltam, és az az alatt található csavarra. Óramutató járásával ellentétes irányba csavartam, de nem tudtam leszedni a fogantyút... esetleg erőteljesebben meg kell húzni, mikor már nem tudom tovább csavarni a csavart, vagy le kellene jöjjön az szépen magától?
A sarokszelep természetesen el van zárva, mikor a csappal babrálok. :)
Hogy érted, hogy nem tudod tovább csavarni?
Az úgy szokott lenni, hogy nehezen indul meg (ha már rég nem volt leszedve), aztán érzed, hogy csavarodik, végül mikor kitekeredett, akkor már nagyon könnyen forog. Ekkor kell meghúzni a fogantyút, esetleg kicsit erősebben.
Egy fotó azért tényleg jó lenne, pl. Képfeltöltés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!