Mosdószifon cseréért kb. mennyit kérhet a szerelő
mester?
Figyelt kérdés
#mosdószifon
2015. aug. 12. 09:40
1/9 anonim válasza:
te is lecserélheted, nem nagy ördöngösség
2015. aug. 12. 10:11
2/9 anonim válasza:
De kár hogy nem ebbe az irányba váltottam ki a vállalkozóit.
2015. aug. 12. 10:29
3/9 anonim válasza:
Szerintem attól függ hol van az a mosdószifon. Falun ha valaki nem ért hozzá megkéri és átmegy a szomszéd és ingyen megcsinálja, max. megiszik egy sört ebben a melegben.
Ellenben, ha az a mosdó egy olyan helyen van mint itt Győrben a Dunapart Rezidencia akkor már csak a vérmérséklettől függ, lehet 5, vagy 35ezer is függően attól mennyire sznob, vagy bunkó a tisztelt lakó és mennyire lehúzós a "mester".
2015. aug. 12. 10:33
4/9 anonim válasza:
annyit kér, amennyit akar. semminek sincs egységes ára. így a munka előtt ezt mindig pontosan le kell fixálni; mi a munka, és mennyibe fog kerülni, milyen plussz költségek lehetnek.
gondolom nő vagy; egy kis technikai tudással sikerülne neked is. de inkább keress egy ismerőst, barátnő férjét, aki megcsinálná, mert nem nagy ördöngősség.
2015. aug. 12. 11:30
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Lecserélném én, de nincs szerszám hozzá, kézzel meg nem bírom lecsavarni. Ráadásul(a "Vasedény" szerint) csak kompletten lehet megvenni, ami két olyan csövet is tartalmaz, amit szereléskor méretre kell vágni.
2015. aug. 12. 12:09
6/9 anonim válasza:
Egyáltalán mi a baja a régi szifonnak? Ha nem lyukas, vagy korrodált (ha fém szifon) akkor egyszerűbb kitakarítani, esetleg tömítést cserélni. Ha mindenképp cserés, akkor elviszed kompletten egy szerelvényboltba, és adnak újat, ha kell méretre is vágnak (csak most át az egészet, és szárítsd ki) Ha teszel fel képet róla, akkor akár itt is tudunk segíteni. Egyébként ha megnézed a szifon csavarjait, egy ronggyal, vagy gumi takarítókesztyűvel ráfogva szét lehet tekeri.
2015. aug. 13. 11:35
7/9 A kérdező kommentje:
Köszömön a választ. Fém. Lyukas, sajnos. Átbújt rajta a csőgörény. Azt mondják, hogy rossz irányból küldtem le, de eléggé fáradt lehetett már, ha ennyitől kilyukadt. Vannak fotók, csak nem tudom, hogy lehet csatolni.
2015. aug. 13. 13:54
8/9 anonim válasza:
kepfeltoltes.hu-ra tudod feltenni, és bemásolni ide a linkjét.
Tényleg az a legegyszerűbb, ha leszereled, elmosod, megszárítod, elviszed magaddal, és kapsz újat. Ha a csövek rendben vannak, akkor amiket az újhoz kapsz, elrakod, és használod a régieket.
2015. aug. 13. 16:46
9/9 anonim válasza:
Szifoncseréhez általában nem kell szerszám, mert a hollandianyák úgy vannak kialakítva, hogy kézzel szétszedhető legyen. Ami miatt esetleg nehezebb szétszedni, az a fém szifonoknál a harminc év alatti összegyógyulás, de vízpumpafogóval az is szétszedhető. Ha műanyagot veszel hozzá, azt szintén szerszám nélkül össze tudod szerelni, ahol méretre kell vágni, ott egy apró fogú fémfűrészlappal ezt meg tudod tenni, egy darabka csiszolóvászonnal lesorjázod a vágást, és szépen összerakod. Tényleg nem nehéz, kár lenne ezért pénzt kiadni egy szerelőnek, mert a kiszállási díj több lenne, mint amit dolgozni kell rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!