Milyen elektromos gyalut vegyek hobbi célra?
Figyelt kérdés
50-60 ezer forintot szánnék rá. Indokolt esetben akár többet is, de ehhez már nyomós érvek kellenének.2015. júl. 27. 18:14
1/7 anonim válasza:
Az elektromos gyalu gyűjtőfogalom alá sok minden belefér. Mire gondolsz? Asztali egyengető gyalu? Vastagsági gyalu? Vagy esetleg kézi gyalugép? És pl. milyen késszélességgel?
2/7 A kérdező kommentje:
Kézi gyalura gondoltam.
2015. júl. 27. 22:44
3/7 A kérdező kommentje:
Most párat megnéztem, mindegyik 82 mm-es késszélességű.
2015. júl. 27. 22:48
4/7 anonim válasza:
Akkor az a legkisebb kézi gyalu lesz. Nekem van 82 és 170 mm széles késsel is elektromos gyalum, mindkettő Makita. A nagyot gerendákhoz használjuk, faszerkezetek összerakásakor, a kicsivel általában falcolni, deszkaéleket begyalulni, stb kisebb munkákat szoktunk. Egyikkel sem volt még gond, és nyugodtan merem ajánlani, bár nem tudom a kicsi gyalu belefér-e a maximum 60 ezres kategóriába. Dewalt, kék Bosch szintén jó, de drága. Vállalkozó- társam nemrég AEG kisgyalut vett, negyvenpárezerért, az szintén ipari gép, három év garanciája van (regisztrációhoz kötött), erős is a gép (750 watt, míg a Makitám csak 620), de valami miatt olcsóbb a Makitánál. Ő most nagyon dicséri, és elkezdte nézegetni az AEG többi gépét is, lehet, hogy még néhány dolgot venni fog. Ha hobbi célra használnád, szerintem örök darab lenne.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, végül egy kicsit drágább Bosch-ra (GHO 40-82C, 76900 Ft) esett a választásom a nagyobb vágás és falc-mélység, a konstans elektronika, illetve a koffer miatt.
2015. júl. 29. 19:59
6/7 anonim válasza:
Látom te sem szereted az obis alsó polcok ipari hulladékait, hobbi célra ez egy nagyon komoly gép lesz. Nem fogsz benne csalódni. A várható élettartama még ipari felhasználás esetén is hosszú időre garantálva van, odahaza pedig örök élet, +1 nap!
7/7 anonim válasza:
Hobbi célra egy Black&Decker gép is nagyon megfelelő. Apum asztalos és hosszú évek óta megvan a gép. Nagyon megvan vele elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!