Mi a véleményetek az alábbi homokszóró elképzelésről?
Van egy magasnyomású mosóm. 70bar-al képes dolgozni, percenként 5,5L vizet nyom ki. Sok utánaolvasás után arra gondoltam, hogy a mosó végére teszek egy terelőt (mint ami a MIG hegesztőkön is van, mint gázterelő) majd bevezetek egy beömlőt, amin kvarchomokot nyomatok be egy tartályból. Egy golyós csappal meg tudnám állítani a víz-homok arányt.
Legfőképpen alumínium hengerfejeket, hengereket, motor vázakat kellene vele tisztítani, vagyis erre lenne igény. Úgy gondolom elég jó hatásfokkal dolgozna, hiszen 70bar vizes homokkal nem igen maradna szennyeződés a felületen, sőt még felület sem, mert biztos átlyukasztaná ha túl közel lenne. Ti milyet csináltatok, vettetek?
Nem lenne ugyanaz, mintha vízzel mosná, a homok nagyon szépen tisztítana, vizes vágásnál is szoktak abrazív szemcséket keverni a vízbe...
Ha meg tudod valósítani, akkor teljesen jól működhet...
Ma egész nap ténykedtem az ügyben, hihetetlenül szépen, gyorsan szedi a festéket, rozsdát, olajat, ill. mindennemű rátapadt szennyeződést.
A homoktároló tartályba egy kis túlnyomással (változtatható a nyomás) juttatom a terelőhöz a homokot, sőt a víz-homok arányt is be tudom állítani. Ez a vizes megoldás sokkal jobb, mert a homok részecskék nem tudnak lepattogni a felületről, így sokkal jobb hatásfokkal tudom használni. Próbálok videót készíteni, hogy lássátok, érdemes ilyet készíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!