Szerintetek STRAUS márkájú elektromos láncfűrészt megéri meg venni?
13-ért megvettem, már kihajítottam a féket belőle, mert mindig beér kicsit, rohadtul melegszik, kábé semmire se jó úgy. Legközelebb ha kell valamire, kipróbálom, hogy melegszik-e még. Mindenesetre kevéske használat után a vezető ijesztő, a láncszemek a gondos reszelés és a kizárólag fán futás ellenére teljesen különfélék akarnak lenni minden egyes használat után, tehát gyakorlatilag a normális vezetővel és lánccal kapott, normális gépek árából egy tizest levonhatsz, mert kábé annyi egy teljesen jó lánc+lap kombó. Na meg folyik az olaj orrán-száján, használod és visszaöntöd, különben tócsa lesz belőle csak. És hát azzal kezdtem első használat után, hogy negyed kiló fűrészport kipucoltam a belsejéből, hajtásból főleg (még szerencse, hogy a motorig nem jutott el), és körbeszilóztam a milliméteres réseket, ahol bejutott. Így hiába fém a hajtás... A melegedéstől meghajlott az olajtartály a kivezetésnél és folyni kezdett, most már gél pillanatragasztó rétegei veszik körbe, minden egyes ragasztás előtt gondos, alkoholos tisztítással. A féket próbáltam belőni jóra, a hülye drót helyett, ami a gomb lenyomását átviszi a fékkioldó gagyi mechanikához, már utángyártottam rendes anyagból, de idővel a kopások és a túl nagy erőkifejtés miatt csak visszaállt beérő fékes, melegedős hitványságba, tehát fék kuka, minden biztonsági mechanizmus megszűnt ezzel. Magyarul nem érdemes szúróvágással próbálkozni már, mert könnyen az agyamba vési, hogy nem kell több Straus. Ha szeretsz hatszor annyit szerelgetni, mint dolgozni, és ha szeretnéd, hogy két hét munka (főleg szerelés) alatt ne kopjon egy jóízűt a gagyi lánc (ellenben olyan, rejtélyes hibákat szedjen össze, amitől rendesen egy szétszakadt, messzire repülő lánc képe sejlik fel előtted), akkor vedd meg, megéri.
Most ha vennék, skilt vennék 25 körül, ha nem lenne rá több pénz, de inkább akkor is gyűjtenék 36-ot a legkisebb makitára, azt lehet küldeni becsülettel, és nem szorul bütykölgetésre. Meg az oldalukon regisztrálva 3 év a garancia. Élből rohadt jó a lap meg a lánc, könnyű láncfeszítés, nem elromlós olajadagolás, ami pont jó (még talán állítható is). Kábé hozza, amit a stihl elektromosok, csak rendhagyó módon félár alatt. Talán még a bosch fűrészeivel szóba állnék, a többivel kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!