A Makita esetében külön fel is hívják a figyelmet a labirinttömítésekre, a porvédett csapágyazásra. Nekem még csapágy hiba miatt nem állt meg egyik gépem sem, pedig gyakran csiszolunk velük fát gumitányérral, és legyezőlapos csiszolókoronggal, de bírják azt is, amikor pl tetőszegélynél, vagy vápa passzításnál gyémántkoronggal kerámia és betoncserepet vagdosunk. Az embereim nem arról híresek, hogy minden munka után gépet takarítsanak, néha idő sincsen arra, hogy kifújatgassák őket. A különféle barkács gépeknél viszont ez már lehet gyenge pontja a masinának...
2015. márc. 25. 19:37
22/27 A kérdező kommentje:
Barkácsolásra használnám igazából, de nem barkács gépet szeretnék, mindenképpen minőségit. Makita fele kezdek el dőlni (már csak az ismertebb márka név miatt is). E márkánál tehát nem kell aggódnom a csapágyak miatt, mondhatni nincs is gyenge pontjuk?
Illetve ugyan annyira megbízható egy tízen-húszezres' Makita flex, mint az 50+ feletti társai?
2015. márc. 25. 20:01
23/27 anonim válasza:
Ha minden igaz, te írtál ki ezzel kapcsolatban új kérdést, küldtem oda választ.
2015. márc. 25. 20:15
24/27 anonim válasza:
A csapágyazással nem szokott gond lenni, max. a t-gazdaságos gépeknél. Időnként a szénkeféket kell cserélni, ez a minőségi gépeknél általában önkioldós, érdemes ilyet tartalékba venni hozzá. Az 50e feletti gépek kifejezetten ipari célokra készülnek, akár több órás folyamatos használatra is képesek, míg az olcsóbb kategóriák kevesebb folyamatos terhelést bírnak el és egy idő után hajlamosak túlmelegedni.
2015. márc. 25. 20:17
25/27 anonim válasza:
A Makitáknál az 50 ezer feletti gépek a teljesítményük, vagy egyéb extra tulajdonságuk miatt drágábbak, nem azért, mert azok lennének az ipari modellek. (Külön is válassza a makita a barkács gépeit, maktec néven árulja őket, tehát, ami makita néven jelenik meg, az akármilyen árkategória, akkor is ipari.) Túlmelegedni csak akkor fog egy kisebb teljesítményű sarokcsiszoló, ha nem hagyjuk forogni. Rányomjuk az anyagra, amitől nem fogja gyorsabban átvágni, mert csökken a fordulata. Meg lehet találni az optimális használati módot a kisebb gépeken is, érzéssel. A hűtése jól meg van tervezve, ha ki tud pörögni, tol át annyi levegőt a gépen, hogy hosszú órák alatt sem melegszik túl, csak nem szabad lefolytani. El lehet vágni a vasúti sínt is egy 720 wattos kisflex-szel, csak tovább tart, mint a 2200 wattos nagyflex-szel.
2015. márc. 25. 20:41
26/27 A kérdező kommentje:
No, ezt jó tudni, hogy meg lehet különböztetni a csak barkács gépeket, mint a Bosch-nál.
2015. márc. 25. 21:04
27/27 A kérdező kommentje:
Végül a Makita GA4530 mellett döntöttem (16.990-ért + Ajándék Makita acél vágókorong)
Nem tudok rá rosszat mondani, egy huzamosabb nap után teljesen meg vagyok vele elégedve. A súlya és mérete miatt könnyű vele dolgozni, kézre áll, alig melegszik, inkább csak langyosnak mondanám. A gumírozott kábel minőségéért hálás vagyok a gyártónak, profi minőség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!