Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Sarokcsiszoló váráslásánál...

Sarokcsiszoló váráslásánál mire érdemes figyelni?

Figyelt kérdés

Úgy is kérdezhetném: Mik a sarokcsiszoló legfontosabb jellemzői/főbb szabályai.

(Nem ipari, de otthoni huzamosabb, keményebb munkára használnám.)

2015. márc. 24. 18:42
1 2 3
 11/27 Csabesz80 ***** válasza:

Teljesen osztom az előttem szóló véleményét. De azért egy 125-ös Makita még akciósan is 50ezer.

[link]

Ha meg Metabo, Hilti vagy kék Bosch az még több.

2015. márc. 24. 22:49
 12/27 anonim ***** válasza:

Ha csak annyiért találtál, Csabesz80, akkor nézd meg ezt is: [link]

125mm, 720watt, és 17899 Ft! Nos?

2015. márc. 24. 23:04
 13/27 Csabesz80 ***** válasza:
Az a baj ez mind 720-as gép, 125-ös koronghoz kemény munkára azért az nem igazán ideális.
2015. márc. 24. 23:13
 14/27 anonim ***** válasza:
Hidd el, a 720 wattjával is keresztben megeszi bármelyik parkside gépedet :-) Nekem van ga5030 és 9558hn sarokcsiszolóm is, és nem játéknak tartom őket, pár éve tapasztalom, hogy mit mennek, és mit bírnak.
2015. márc. 24. 23:21
 15/27 Csabesz80 ***** válasza:
Nekem 720-as Metaboval van tapasztalatom. 115-ös korongot visz de ha odateszed magad vágáskor belassul rendesen. 125-ossel vaskosabb darabokat vágva ez már nagyon kevés lehet.
2015. márc. 24. 23:33
 16/27 Csabesz80 ***** válasza:
Ettől függetlenül persze hogy jó, de ha már profi gép akkor ne ilyen karcsú teljesítménnyel.
2015. márc. 24. 23:36
 17/27 anonim ***** válasza:
Basszus, Csabesz, a kérdés kiírója meg majd kapkodja a fejét, mert már nem is a kérdésről van szó, hanem egymást próbáljuk itt meggyőzni. :-) Az igazán vaskosabb darabokra nem a 125 korong, és nem a kisflex való, arra ott van a nagyflex a 230-as koronggal. Persze, én könnyen magyarázok, mert a munkám miatt az is van, és optimálisan tudok választani a gépet a munkához, ami egy átlag háztartásban nem biztos, hogy így megy. Én mindenesetre rábízom a kérdezőre, hogy mit vesz, elvégre ő fogja tudni, hogy mit akar vágni, csiszolni majd a géppel.
2015. márc. 24. 23:45
 18/27 Csabesz80 ***** válasza:

Nem akarlak meggyőzni, csak saját tapasztalatokat írok :) Egymás győzködését hagyjuk meg a politika topok velejárójának :)

Lényeg, profi géppel nem választhat mellé, bármelyikkel jól jár. Barkácsból sokkal könnyebben rosszul választani, arra Parkside. Szerintem ebben megegyezhetünk :)

2015. márc. 24. 23:52
 19/27 anonim ***** válasza:
A Lidl-s Parkside 125-ös gép nem rossz, de van néhány apróbb hibája. Pl. csak folyamatosan nyomva tartott bekapcsolóval lehet működtetni, túl vastag a védőburkolata és maga a gép is túl nagy méretű. Egykezes csiszoláshoz kisebb, könnyebb gép javasolt. A fordulatszám szabályzás nagyon jó dolog, de valójában csak drótkorongnál van jelentősége, ott viszont nélkülözhetetlen. Én az eredeti Flex gépekre esküszöm, de persze rengeteg nagyon jó gép létezik még. A kiválasztásnál, a garanciaidő talán a legfontosabb, utána a teljesítmény és végül a fordulatszám szabályzás. A szervizhálózat is fontos. Fordulatszám szabályzós gépeknél érdemes erősebbet választani, hogy alacsony fordulaton is legyen elég nyomaték. A bekapcsológomb fixálásának lehetősége is fontos lehet. Lehetőleg gumikábeles gépet kell nézni és jó, ha minél hosszabb (3 m) Nagyjából ennyi.
2015. márc. 25. 08:02
 20/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, annyit szeretnék még kérdezni, hogy a csapágyazás mennyire tartós/megbízható a márkákat illetően? Esetleg nagy különbségek lehetnek márkán belül is típustól függően?
2015. márc. 25. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!