Fúrógépben mitől csökkenhet a nyomaték?
Figyelt kérdés
Vettem egy használt fúrógépet, 230V-ról üzemel, 1300W van feltüntetve teljesítmény címen, azonban kézzel le tudom fogni. Hol keressem a hibát?2015. febr. 18. 20:19
1/8 anonim válasza:
Fogaskerekek nem műanyagból vannak és lekoptak ?
2/8 A kérdező kommentje:
A fogaskerekek teljesen rendben vannak, szerintem az elektronikával lehet valami. Ha nyomom üresben a fordulatot eléri, viszont simán le tudom fogni kézzel és csak nyekereg meg erőlködik. Ha a tekercseket amik érintkeznek a szénkefékkel megtisztítom érhetek el javulást? Úgy tudom, hogy ha nem mindegyik tekercsben keletkezik mágneses tér, akkor csökken a hatásfok. A fordulatszámnál nyilván nem tapasztalom ezt, mert elég gyorsan forog ahhoz, hogy a rendesen érintkező tekercsek megforgassák.
2015. febr. 18. 20:46
4/8 anonim válasza:
Kommutátor tisztítás, szénkefe ellenőrzés. Ha ez rendben van, és nem megy, ha van benne elektronika, iktasd ki, (direktre kötés) ha akkor is erőtlen, akkor forgórészes lesz szerintem.
5/8 anonim válasza:
ha szikrázik a szénkefe, akkor forgórész zárlatos és mehet a kukába. ha van kupplungja, akkor tönkrement és kukába. mindegyik javításából újat tudsz venni.
belepiszkáltak az elektronikába...iktasd ki.
6/8 A kérdező kommentje:
köszi, remélem nem gyújtom ki a lakást.
2015. febr. 19. 10:26
7/8 A kérdező kommentje:
A kommutátor tisztítás nem hozott eredményt. A direktbe kötés annyit jelentene, hogy az egyik kivezetést a 0-ra a másikat a fázisra kötöm a kapcsolót áthidalva?
2015. febr. 19. 14:56
8/8 anonim válasza:
Az elektronikát kellene belőle kiiktatni, ha van benne. A kapcsoló maradhat. Ha egyben van a kapcsolóval, akkor viszont nem a legjobb megoldás, mert azonnal indul a gép, ha a konnektorba dugod. Egyébként milyen típus? Mert ha valamelyik ipari gyártóé, akkor van szerviz háttér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!