Az obiban kapható 2. 000-3. 000 ft-os laminált parketta nagyon csúszik? Milyen minőségűek az ilyen árfekvésű termékek?
Nekünk hatodik éve van ilyenekkel leburkolva a házban az összes szoba és nem csúszik, meg semmi baj sincs vele, csak a nappaliba bepisilt rá a macska és mire észrevettem, kissé hullámos lett tőle az egyik "csík" vége, ott ahol állt rajta a pisi. Nem feltűnő, de hát nem arra tervezték, hogy a macska éjszaka lepisilje én meg másnap délután vegyem észre.
Kopni nem kopott még sehol, a tök drága ajtóink küszöbjei már okádék állapotban vannak, de a parkettákkal még ott sincs baj, ahol mindig koptatva van, pl. ahol belépünk a szobába.
A diegot és a bauhaus-ot javasolnám én is, ugyanezért a pénzért magasabb minőséget kapsz.
Nálunk is két szobában (nappali és gyerekszoba) ilyen árfekvésű laminált van, egyik diegos, a másik bauhasos. 7 és 5 éve raktuk le mi magunk. Mindkettőt rendesen gyepáljuk, de nincs rajtuk kopás. Nem csúszik rajta a szőnyeg sem. Egy helyen felpattant a lakk, mert a gyerek odacsapta a fa játékkalapácsát :=), de ez nem mindennapi terhelés. A nappaliban egyszer nyáron nyitva felejtettük az ablakot, persze jött a zápor, mire hazaértünk, úszott a padló. Nyom nélkül kiszáradt! Gondolom, ehhez szerencse is kell, mert pl. sógoréknál egy pohár víz borult ki, azonnal loholtak a ronggyal, de felhólyagzott a lap széle.
Nem csúsznak. A vízre érzékenyek, gyengén nedves ronggyal fel lehet mosni. A laminált parkettáknak van egy kopásállóságot jelző száma, annak alapján válaszd ki a neked megfelelőt. Persze a keményebb felület egy kicsit drágább. guglizzál mielőtt vásárolsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!