Szerintetek egy szoba leválasztását egy nagy nappaliból hogyan lehetne megoldani?
Figyelt kérdés
A szóban forgó lakásnál egy egyenes "falat" kellene, húzni, de nem akarunk akkora rombolást végezni, tehát valamilyen egyszerűbb megoldásra gondolok! Gipszkarton vagy lambéria, csak mire és hogyan fogassuk fel??? Előre is köszi!2010. febr. 9. 12:39
1/6 anonim válasza:
Gipszkarton! Nem kell hozzá rombolni, gipszkartontartó konzolra kell felcsavarozni. A gipszkartonrétegek közé tegyél hangszigetelő gyapotot, ha javasolhatom.
2/6 anonim válasza:
Mindket megoldas jo. Attol fugg, hogy mi illik a lakasodba. A gipszkartonnal sokkal egyszerubb es olcsobb. A lamberia ha nem eleg szaraz, akkor ossze vissza fog gorbulni, repedezni. A gipszkartont fa konstrukciora is csavarozhatod. Amator szinten egyszerubb lesz. Pl. 5x8cm faanyagbol. Igy a falad kb. 10cm vastag lesz. Ha polsokat is szeretnel szerelni ra, akkor celszeru megjegyezni, megjelolni esetleg, hogy hol vannak a tartok. Nem hulyeseg lefenykepezni, mielott a gipszkarton felkerul. Jo munkat! (en az egesz hazat ezzel a modszerrel ujitottam fel, es meg vagyok elegedve)
3/6 P.Pityu válasza:
Gipszkartonból a legegyszerübb.Én nem barkácsolnék léccekkel.A fémváz nem csomos,méretpontos,nem drágabb mint a fa.Viszszintesen UD-50 profil,függölegesen CD-50 es profil.7,5 cm vastag lesz a fal.
4/6 anonim válasza:
Fából készült keretet használnék,arra kell csavarozni a gipszkartont.Az illeszésekhez mindenképp kell illesztősíneket tenni hogy ne repedezzen meg a karton az illesztéseknél.Hangszigetelésnek pedig hungarocellt ajánlom.Több méretben lehet kapni.
5/6 anonim válasza:
És az ablaknál hogyan lesz? Vagy az egyikben nem lesz?
6/6 anonim válasza:
Az ég szerelmére, ne hungarocellel akarjunk már hangszigetelést készíteni! Ne adjunk már hülye tanácsokat!!! Egyébként a gipszkarton szerintem is a legjobb megoldás, én is a gipszkarton profilt javasolnám, nem a fát. A KNAUF és a RIGIPS oldalán teljes útmutatókat találsz, hogyan készítsd el! Nem nagy ördöngősség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!