Hogyan tudnék hangszigetelni két szoba között, aminek van egy közös, de használaton kívüli ajtaja?
A befalazás, és egyéb végleges megoldások nem jöhetnek szóba, mert albérlet...
Tipikus panel, remélem értitek mire gondolok. Az egyik szobában az ajtós falon szekrénysor van, ami takarna, szóval még ha csúnya is a megoldás, az se baj, csak ne végleges legyen.
Gondolom hungarocell nem ér sokat, esetleg formára vágott vastag szivacs?...
köszi :)
Azt mondják a tojástartó (a kartonpapírból készült) kiváló hangszigetelő.
Gyűjts össze párat, biztos több ismerős is szokott venni, és tedd fel azt, a szekrény meg eltakarja.
Felteszed gyurmaragasztóval, ezek könnyűek, meg fogja tartani, és nyom nélkül el lehet távolítani.
A tojástartó ne hangszigetel, nem elnyeli, hanem csak szétszórja a hangot a felülete. A zárt cellás anyagok (hungarocell, szivacs) szintén nem jó hangszigetelők.
Salakgyapot a nyerő, és lehet kis mennyiségben is kapni (tüzép)! Táblában van, sűrűbb, lépésbiztosnak hívják (mert betonozni is lehet rá). Én is használtam, pont egy ajtót szigeteltem le vele, nekem 3 darab tábla elég volt, illetve a biztonság kedvéért duplán raktam, így lett 6. És nem egy nagy összeg.
Köszönöm a válaszokat!
Olga néni, ahogy te csináltad, az a megoldás mennyire könnyen távolítható el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!