Mik azok az elektromos fogyasztók, amik akkor is esznek áramot, ha nem használjuk őket?
Figyelt kérdés
Pl a számítógépről hallottam, hogy ilyen, meg a telefon töltője.2014. nov. 15. 22:01
21/30 anonim válasza:
#20-as. ismered? fillérekből van a forint!mj-sok kicsi sokra megy... :D
22/30 anonim válasza:
21, ez igaz :) De nekem kényelmesebb az, hogy nem húzogatok ki este mindent, úgyis elfelejteném :D
23/30 anonim válasza:
#22 max igazad van ! Én is veszek még oda ahova eddig nem gondoltam, hogy fogyaszt! A modemet tudtam, nem beszélve 5 led lámpa világított olyan erős volt a fény, hogy borzalmas, és ezt Pl megoldottam...
24/30 anonim válasza:
Le maradt! Kérdésem : honnan tudom , hogy valaki lepontoz? Írta valaki, hogy az 1 válaszolót lepontozták... pedig igaza van!Megköszönöm ha erre is kapok választ! És adom a zöldet, mert itt is adtam mindenkinek! :D
25/30 anonim válasza:
Pedig az első megérdemelte a lepontozást.
A régebbi (nem ledes csipogós mikrók) bedugva nem fogyasztanak.
A régi mosógépek sem.
A PC sem, ha le van kapcsolva hátul.
A TV sem, ha a nagy gombbal van kikapcsolva (gyakorlatilag áramtalanítva).
Szóval attól hogy be van dugva attól még nem lesz fogyasztó.
26/30 anonim válasza:
Az egyéni tapasztalataim szerint, ha esete minden felesleges dolgot lekapcsolok, illetve mikor elindulok munkába, akkor havi szinten akár 2kWh-t is meg lehet spórolni. Nekem ez a macera nem ér meg havi 80-100Ft-ot. Az íróasztalnál inkább egy 5W-s ledszalagot használok a 60-as izzó helyett, és nincs macera.
27/30 anonim válasza:
Éves szinten 10-20%-t is írtak +takarítást: Akár 10-20 ezer Ft is lehet! kinek a pap kinek a lánya? Mindenki döntse el macera, v megéri...
Mj: nekem +éri!
28/30 anonim válasza:
Szia!
Minden aminek kijelzője van amin pl mindíg mutatja az időt, aztán minden ami távirányítóval működtethető, és persze a számítógépes hálózati eszközök.
29/30 anonim válasza:
Örülök, hogy mindenki takarékoskodik, de azért ne felejtsük el, hogy van egy gazdasági határ, ami alatt nem érdemes az - különösen a stand by üzemmódú - eszközök kihúzásával foglalkozni. Azzal senki sem számol, hogy ez a készülék idő előtti tönkremeneteléhez vezethet, hiszen a benne lévő tápegységek folyamatos üzemre lettek tervezve. Ha belekalkuláljuk a szerviz költségét vagy a készülék idő előtt cseréjét, akkor nem biztos, hogy jobban járunk hosszú távon.
30/30 anonim válasza:
Csak érdekességképpen írom: az internet/telefon modem 10 wattot eszik a fogyasztásmérőm szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!